3.7/4 - (3 stemmen)
 • Problemen met je wervelkolom?
  3.7/4 - (3 stemmen)

  Op Berg en Bosch werkt Niels Godart vijf dagen per week om mensen succesvol van allerlei onbegrepen klachten van het houdings- en bewegingsapparaat af te helpen met behulp van de Autonome Repositioneringstechniek (ART) en cranio-sacraaltherapie (CST).

  Rug-, nek-, bekken- en knieklachten, ­klemmende kaken, tintelende vingers, migraine enzovoort: het zijn bekende klachten waar veel mensen last van hebben. Niels: ‘Ik krijg dagelijks mensen in de praktijk die last hebben van bovengenoemde klachten, maar waarbij er op de röntgenfoto en MRI-beelden niets te zien is. ‘Slijtage’ is dan een veel gehoorde diagnose. Door een combinatie van CST en ART ben ik echter in staat om op een objectieve manier de onderliggende problemen bloot te leggen, om ze daarna pijnloos te kunnen verhelpen.’
  Veel mensen hebben last van problemen in de wervelkolom die zich uiten in de periferie, zoals tintelende vingers, verkrampingen, pijnlijke spieren en hoofdpijn. Het behandelen van alleen de perifere problemen heeft meestal onvoldoende effect, waardoor klachten blijven terugkomen. Dit komt doordat de centrale oorzaak niet wordt aangepakt, namelijk scheefstanden in de wervelkolom, veroorzaakt door verkrampingen in de diepere ­spierloges rondom de wervelkolom, waardoor de ­perifere zenuwen onder druk komen te staan en bovengenoemde klachten veroorzaken.
  Met behulp van ART kunnen de wervelkolom en alle denkbare gewrichten pijnloos worden ontspannen zonder belastende manipulatie (‘kraken’). Door te kraken wordt er even ruimte gecreëerd in een gewricht, maar de onderliggende verkramping van de diepere spiertjes wordt niet behandeld, en deze trekt de gewrichten vaak in onafzienbare tijd weer scheef. ART richt zich uitsluitend op het normaliseren van de basisspanning rondom de gewrichten, waardoor deze uit zichzelf (autonoom) weer in de juiste stand komen ­(repositionering) en blijven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply