Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
1.6/4 - (1 stemmen)
 • Problemen op school?
  1.6/4 - (1 stemmen)

  Niet elk kind kan gemakkelijk meekomen op school. Sommige kinderen hebben moeite om zich te concentreren, hebben problemen met het opnemen van de leerstof of raken door een andere oorzaak in de knel. Ze kunnen dit uiten door zich bijvoorbeeld terug te trekken of door overdreven gedrag te tonen. Gite Liebrand van Praktijk Bloei is gespecialiseerd in het helpen van kinderen die fijngevoelig zijn. Omdat ze dat zelf ook is, kan ze hen snel aanvoelen en zich op hen afstemmen. Gite: ‘Veel kinderen zijn tegenwoordig fijngevoelig of beelddenker, en een deel van hen heeft extra begeleiding nodig. Die wil ik hen geven. Als kinderen bepaald ongewenst gedrag vertonen, kan dat iets over het kind zeggen. Ik kijk altijd wat het kind nodig heeft om tot bloei te komen.’

  Gite maakt gebruik van Holistisch Coachen. ‘Holistisch coachen’ houdt in dat Gite uitgaat van de mens als geheel, en aandacht heeft voor zowel emotionele als sociale, psychische, spirituele en lichamelijke aspecten. Een mens heeft een lichaam dat in verbinding staat met zijn geest en ziel. Wanneer er een disbalans is, kunnen er problemen ontstaan. Mogelijk kun je dit terugzien in gedrag of lichamelijke klachten. Ook sociaal of emotioneel kunnen er belemmeringen zijn, waardoor het kind onvoldoende zichzelf is.

  Observatie en aanpak
  De eerste stap in de begeleiding is een observatie op school; het vervolg is afhankelijk van de hulpvraag, en kan bestaan uit begeleiding in de klas of in de praktijkruimte van Praktijk Bloei. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van oefeningen, lichaamswerk en/of energiewerk.
  Gite onderhoudt ook veel contact met de ouders. ‘Het kind kan mogelijk het gedrag van ouders spiegelen, en een kind kan en wil zijn ouders ook veel leren. Dat is ook het uitgangspunt van holistische coaching: het kind wil gezien en gehoord worden. Kinderen moeten leren op school, maar daarnaast moet er ook ruimte zijn voor beweging, ontspanning en andere creatieve uitingsvormen. De oefeningen zijn dan ook gericht op het herstellen van de balans hiertussen, zodat het weer kan meekomen op school.’

  Kortdurend traject
  Gite houdt altijd het beoogde doel voor ogen, en werkt resultaatgericht: al na 3 sessies is er een tussentijdse evaluatie, waarin het kind en de ouders kunnen aangeven wat het merkt van de begeleiding, en na 5 sessies is er ofwel een afsluiting, ofwel wordt geadviseerd over enkele vervolgsessies.

  Volwassenen
  Behalve voor kinderen biedt Gite ook begeleiding aan volwassenen. Een mens die volledig in balans is, voelt zichzelf fijn! In balans zijn is afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan werk – privé / gezondheid – slechte gewoontes / gezonde relaties – relaties die energie kosten en ga zo maar door. Een holistische sessie is effectief om snel een positief resultaat te bereiken. Door middel van reading, healing, gesprek, wandelcoaching en training kan Gite jou helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply