Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Problemen thuis? Schakel hulp in!

  Een goed en gelukkig gezinsleven is nog helemaal niet zo eenvoudig. Er kan van alles aan de hand zijn waardoor ten minste één gezinslid niet goed in zijn of haar vel zit, of afwijkend of storend gedrag vertoont. Herken je dit? Dan kan het een goed idee zijn om een neutraal iemand met je mee te laten kijken. Iemand die kan helpen om weer harmonie in het gezin te krijgen.

  Simone van Roekel helpt als gezinstherapeut gezinnen, met of zonder kind(eren), die te maken hebben met ­spanningen, ruzies. Of wanneer een gezinslid niet lekker in zijn vel zit of vastloopt in de ontwikkeling, kan ze hulp bieden. Ze heeft speciale aandacht voor het onderliggende probleem: waarom laat iemand bepaald gedrag zien? Waar komt de onrust, het verdriet of de boosheid vandaan? Hoe is dat voor die persoon zelf? Hoe is dit voor de nabije omgeving? Een goede communicatie is voor veel mensen niet vanzelfsprekend, maar wel vaak de sleutel tot de oplossing van het probleem. Balans in autonomie en verbondenheid. Daar kan Simone bij helpen. Ze richt zich niet alleen op de persoon om wie het gaat bij haar aanpak, maar betrekt ook de overige gezinsleden erbij, want ook hun kijk op de zaak is belangrijk. Als het hele gezin meewerkt, levert dat doorgaans de beste resultaten op.

  Traject
  Wanneer mensen dit prettig vinden, is er een mogelijkheid voor een eerste kennismaking bij het gezin thuis. Zo kun je erachter komen of er een klik is tussen jou en Simone. Als jullie besluiten om met elkaar verder te gaan, kunnen er verdere afspraken gemaakt worden.
  De aanpak van Simone is bij voorkeur kortdurend en oplossingsgericht, zodat de gezinsleden het zo spoedig mogelijk samen verder kunnen oppakken. Na ongeveer 3 sessies is er een evaluatie. Daarbij wordt gekeken hoe het gaat, of er meer sessies nodig zijn, en of er iets anders nodig is voor de aanpak van het probleem.

  Niet doorworstelen
  Veel mensen zijn er huiverig voor om hulp in te roepen van een gezinstherapeut, maar dat is niet nodig. Blijf niet doorworstelen als je niet gelukkig bent! Sta open voor begeleiding, dan is de kans groot dat je na enkele sessies beter in je vel zit. En dat is heel wat waard!

  Simone heeft vaste praktijklocaties in Amersfoort, Ermelo en Zeewolde.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door schoonpapa op januari 16, 2016, 1:58 pm

  Mooi artikel, maar de tweede zin onder Traject vind ik een beetje verwarrend met……..als jullie besluiten met elkaar verder te gaan……………. Begreep bij de eerste keer lezen dat je het gezin bedoelde maar je bedoeld …………het gezin met jou.
  Misschien de tekst iets aanpassen?

  Beantwoorden →