Rate this post
 • Problemen?
  Rate this post

  Wellicht maak je een moeilijke periode door en ben je op zoek naar hulp. Veel mensen maken in hun leven een periode door waar ze zelf niet goed uitkomen. Dan is het goed om professionele hulp te zoeken. Bij Psycholoog Montes kun je terecht voor een persoonlijke, op jou betrokken therapie
  of begeleiding.

  Ik ben Psycholoog NIP en Gestalttherapeut NVAGT bij Psycholoog Montes. Psycholoog Montes is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw H10 aan de Hamerstraat 10 in Hengelo. Op de begane grond van dit gebouw is een prettige spreekkamer waar ik mijn cliënten kan ontvangen.
  Ik geef Gestalttherapie en ervaringsgerichte therapie.
  Deze twee behandelmethoden liggen in elkaars verlengde:
  – Bij Gestalttherapie gaat het erom dat je weer contact maakt met jezelf en met je omgeving, zonder dat je jezelf of je omgeving daarbij tekort doet.
  – Bij ervaringsgerichte therapie gaat het erom dat je tijdens de therapie nieuwe ervaringen opdoet die je verder ­helpen in het dagelijks leven.

  Nieuwe patronen
  Bij relatietherapie ga ik uit van de principes van EFT, Emotionally Focused Therapy. De EFT gaat ervan uit dat ook volwassen mensen behoefte hebben om zich te hechten in veilige relaties, bijvoorbeeld in een huwelijk of andere vaste relatievorm. Deze hechting kan echter deuken oplopen, waardoor het vertrouwen wordt beschaamd, de veiligheid verdwijnt. Dan word je angstig in de relatie, en weet je niet meer of je op je partner kunt vertrouwen.
  Ook in een partnerrelatie ontstaan dan patronen die de onderlinge omgang bepalen, waardoor je samen in een negatieve cirkel terechtkomt. Samen met de partners ga ik die negatieve cirkel duidelijk maken en nieuwe patronen ontwikkelen waardoor het vertrouwen hersteld wordt,
  en de partners zich weer veilig voelen bij elkaar.

  Voor therapiegesprekken bij Psycholoog Montes is geen verwijzing van de huisarts nodig. Een gedeeltelijke vergoeding via een aanvullende verzekering is meestal mogelijk. Kijk ook voor meer informatie hierover op mijn website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply