Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Professionaliteit en eerlijk advies staan voorop’
  Rate this post

  Danica Klok is eigenaresse van Beautycare en Lash & Brow Bar Groningen. Vorige maand werd een tweede Lash & Brow Bar geopend in Zwolle. De ambitieuze onderneemster vertelt over haar visie en passie voor het vak.

  Hoe ben je in het vak beland?
  Ik werkte als directiesecretaresse en wilde er graag een bijbaantje bij. Na uitstapjes op het gebied van masseren en nagels kwam ik terecht bij ontharen met IPL. Ik ben een salon aan huis begonnen waar ik ’s avonds en in de weekenden werkte en vanaf het begin had ik het al enorm druk. Na drie jaar aan huis, heb ik mijn eigen salon geopend met mijn eigen nagelstyliste. In die tijd ontdekte ik ook vrij snel dat mijn passie echt ligt bij wimpers en wenkbrauwen. Deze passie en mijn opgedane kennis wilde ik delen via cursussen en workshops bij andere salons. Ook ben ik een eigen groothandel begonnen. Twee jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat er in Groningen één ding ontbrak: een ‘brow bar’. Deze hebben we toen geopend in de Folkingestraat. Afgelopen maand is hetzelfde concept in Zwolle opengegaan en daar is het ook al vrij druk. Je kunt dus wel zeggen dat het echt een uit de hand gelopen hobby is. En wat is er mooier dan van je passie je werkt maken? Het kost eigenlijk nauwelijks energie. Ik haal er juist heel veel uit.

  Wat kenmerkt de werkwijze in de salons?
  Persoonlijke aandacht voor de klant is het allerbelangrijkst. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de dames die in de salons werken óók passie hebben voor het vak. We denken mee met de klant en zijn altijd eerlijk, ook als dat ons minder geld oplevert. Als iemand bijvoorbeeld een afspraak maakt voor Henna, maar we merken dat ze dat heel spannend vindt, raden we aan om eerst een keer een gewone verf te proberen. Deze professionaliteit en het geven van eerlijk advies staan voorop. De salon is laagdrempelig en de prijzen van de behandelingen zijn betaalbaar, zodat het voor iedereen leuk én toegankelijk is.

  Wat wil je graag betekenen voor de klanten?
  Uiteindelijk gaat het erom dat een klant blij de deur uitgaat. We willen dat de klant er van op aan kan dat we kwaliteit leveren en ik hecht waarde aan een vast team, zodat een klant een vast gezicht heeft die ook bekend is met je wensen.

  Wenkbrauw-, wimper en make-uptrends zijn altijd in ontwikkeling. In hoeverre ga je hierin mee?
  Ik ben niet zo trendgevoelig en sta daar dan ook heel nuchter in. Voor mij is het belangrijk dat we doen waar we goed in zijn en niet te veel nieuwe dingen uitproberen. Liever perfectioneren we dat wat we al heel goed kunnen. Hiervoor volg ik de nodige cursussen en onlangs ging ik nog naar een beurs in Hongkong. Maar ik vind het net zo belangrijk om te investeren in nieuw personeel en meer ruimte. We willen zo de all-round salon naar een hoger level tillen. Hierin zoek ik voor mezelf wel altijd naar uitdagingen, want daar haal ik veel motivatie en nieuwe ideeën uit.

  Wat vind jij als ondernemer belangrijk?
  Dat ik een goed, gemotiveerd team om me heen heb en dat héb ik. Het is dankzij hun dat ik zo gegroeid ben en dat ik sta waar ik nu sta. Zonder een prettige en ambitieuze werksfeer en -omgeving, waarin je werkt met een enthousiast team, lukt je dat niet.

  Heb je dromen voor de toekomst wat betreft je vak op je salon?
  Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Hard werken, risico’s nemen en kansen aanpakken doe ik altijd. Ideeën voor de toekomst zijn er dan ook genoeg!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply