Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Proost op het leven
  Rate this post

  Ik heb eerst twee keer moeten kijken, en heb de brok weggeslikt! Van Janna kreeg ik het thema door van deze editie: de zorg. ‘Ze komen er weer aan, Monique’. Ja, de Libelle van mijn moeder als ze een rondje vriendinnen en mij zusje hebben gehad. Al lezend zag ik het artikel voorbijkomen: ‘Ik ben méér dan mijn ziekte. Ik ben een mens.’ En wat voor een bijzonder mens is Jeanine altijd voor mij geweest, als collega, vriendin en klant.

  Dit zijn de eerste gedachten die bij mij opkomen. Betrokken, bereisd, belezen, op zijn tijd een lekker glaasje, de vaak groene auto’s die bij Odeon op het pad stonden, een sterke wil en een kookfanaat. Nu weet ik dat haar dochters Marguerite en Monique helpen bij de zorg van hun moeder, ook al is dit niet meer in haar vertrouwde huis, maar in een verzorgingshuis.

  Thuis heeft mijn lieve ‘onafhankelijke’ moeder zo af en toe ook zorg nodig. En die geven we met liefde, ook al wil ze zo zoveel mogelijk zelf doen. Maar wat ze niet zelf hoeft te doen, is zich op 25 mei te laten verwennen tijdens MoiMent. Want dan gaan we weer 85 dappere vrouwen die getroffen zijn door kanker verzorgen met heerlijke gratis verwenmomenten. Het wordt een dag vol ontspanning, ruiken, proeven en verwennen.

  Na alle behandelingen staat er voor het hele verwenteam een hapje en een glaasje klaar. Want aan een glaasje wijn wordt geroken en de wijn wordt natuurlijk weggeslikt. Goed, we weten dat van een hele fles wijn drinken niemand écht gezonder wordt. Maar aan een glas wijn ruiken is weer een heel ander verhaal, zo blijkt uit nieuw onderzoek. De conclusies zijn nogal veelbelovend: een groep wetenschappers heeft de MRI-data van een groep sommeliers onder de loep gelegd en zij hebben minder kans op Alzheimer, Parkinson en dementie later in hun leven.

  Ik zeg: proost op het leven, want zoals Jeanine zegt: ‘Ik ben nog steeds dezelfde; soms wat opstandig of boos, maar ik wil blijven leven.’

  Een verzorgende groet,

  Monique

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply