Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Psoas: de spier van de ziel
  Rate this post

  Heb je lage rugklachten, ischias, een pijnlijk SI-gewricht, of koude ledematen en billen? Als je te vaak stress ervaart in je leven, als je regelmatig het gevoel hebt te weinig tijd te hebben en je merkt dat je door spanning vergeet te ademen, dan kan psoas-massage echt iets voor jou betekenen!

  De psoas is een bijzondere en belangrijke spiergroep die diep in het menselijk lichaam ligt, dicht bij je energiebron. Deze spier loopt vanaf de onderste borstwervel naar de binnenkant van het bovenbeen. Hij zorgt ervoor dat het SI-gewricht en het heiligbeen in balans blijven en maakt dat jij je been kunt optillen.
  De psoas is de eerste spier die in de foetus wordt gevormd. Vooral deze spier reageert bij schrik en stress en zorgt ervoor dat je kunt vechten of vluchten. Hij helpt dus om bij bedreiging te overleven. Ook onverwerkte emoties, shock of trauma zetten de psoas op spanning, waardoor deze verkort en verhard raakt. Een ontspannen psoas verwarmt voor een groot deel het orgaanstelsel; met name de nier- en bijnieren.
  Daarmee worden de vitaliteit, gezondheid en een ontspannen ademhaling bevorderd. In deze betekenis is de psoas de bekrachtiging van je overlevingsdrang en fundamentele behoefte om tot bloei te komen. De psoas verbindt het bovenlichaam met het onderlichaam en staat daarbij symbool voor de verbinding tussen lichaam en ziel. De massage is heel compleet, duurt anderhalf uur en wordt zowel aan de buikzijde als aan de rugkant uitgevoerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply