Rate this post
 • Psychische of lichamelijke klachten?
  Rate this post

  Waarom zou je APS Therapie gebruiken voor je pijnklachten? Ten eerste is het aantal geslaagde behandelingen groot. Ten tweede heeft het geen bijwerkingen.

  Bij pijnbehandeling door een medicijn verdwijnt meestal de pijn. Het is symptoombestrijding, geen genezing. APS Therapie geeft herstel van het beschadigde gebied, omdat het weefsel wordt geactiveerd, met herstel als gevolg.
  Het is natuurlijk wel zo dat bij een ­chronische aandoening, waarbij het weefsel nogal ­beschadigd is, er geen volledig herstel optreedt, of geen herstel. Het werkingsprincipe is als volgt: door het plakken van elektroden op de te behandelen plek gaat een kleine microstroom (niet te voelen) door het aangedane gebied.
  De ‘energiecentrales’ (mitochondriën) van de cellen reageren hierop met de vorming van energie (ATP). Deze energie zet de cel aan tot herstel van zijn functies, waardoor de klacht verdwijnt of sterk wordt verminderd. Omdat het aantal soorten pijnklachten dat door APS kan worden behandeld nogal groot is, heeft het geen zin om ze hier allemaal te vermelden. Enkele voorbeelden: rugklachten, carpaal-tunnelsyndroom, hielspoor, schouderklachten zoals een frozen shoulder, whiplash, gewrichtsklachten zoals reuma, ischias, nekklachten, COPD, CRPS (dystrofie), bursitis, ziekte van Crohn, doorligwonden, hernia en sportblessures.

  Je vraagt je natuurlijk af waarom je huisarts je dit niet vertelt. De reden is deze: APS Therapie is nog vrij nieuw in Nederland en daarom is het nog nauwelijks bekend. Ook psychische klachten kunnen worden behandeld, zoals burn-out, slaapproblemen, depressie en ADHD.
  Ik hoop dat je een indruk hebt gekregen van wat de APS is en doet. Mocht je meer willen weten, neem dan vrijblijvend contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply