Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Puistjes passen niet in het plaatje’
  Rate this post

  Dacht ik eindelijk verlost te zijn van mijn grote kwaal uit mijn puberteit, werd ik er zo rond mijn dertigste weer mee geconfronteerd: acne. Mijn talgklieren produceerden te veel talg en raakten daardoor verstopt. Bacteriën hoopten zich op, waardoor ik ontstekingen en een vettere, glanzende huid kreeg. Het vervelendste gevolg: die rode bobbeltjes gevuld met pus, vooral rond mijn kin, wangen en neus.

  Ik stoorde me enorm aan mijn acne. Voor mijn werk als bedrijfsjurist geef ik vaak presentaties en voer ik gesprekken met mensen waarbij je direct tegenover elkaar zit. Het is belangrijk voor me om er representatief en verzorgd uit te zien. Puistjes passen niet in dat plaatje. Ik vroeg me af waarom ze na zo lang wegblijven ineens weer kwamen opzetten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de boosdoener van mijn acne. Ik leefde best gezond: ik dronk veel water en at veel verse groenten en fruit. Ongezonde voeding leek mij dus niet echt de boosdoener. Was het dan misschien mijn anti-rimpelcrème, die mijn huid erg vet maakte en mijn poriën deed verstoppen? Daarnaast las ik dat stress ook de boosdoener kunnen zien. Een meditatiecursus en drie andere crèmes later had ik alleen nog stééds last van die irritante puistjes.

  In plaats van te mokken in mijn eentje, besloot ik ook anderen te betrekken in mijn strijd tegen acne. Op aanraden van een vriendin stapte ik naar de huid-therapeut. Deze vertelde me dat mijn puistjes waarschijnlijk ontstonden door een samenspel van factoren: inderdaad stress en bepaalde cosmetica, maar ook hormonale invloeden en genetische bepalingen. Bedankt mam… Op aanraden van de huidtherapeut onderging ik regelmatig peelings. Ook kreeg ik middelen mee waarmee ik mijn huid kon reinigen en verzorgen. Ietwat huiverig probeerde ik ze: wat nou als mijn acne hierdoor juist verergerde? Maar al snel merkte ik dat mijn huid wat dunner werd. Ook had ik een stuk minder last van puistjes en mee-eters. Inmiddels kan ik zelfs zeggen dat ik door de juiste huidverzorging genezen ben van mijn acne. Ik stap weer zelfverzekerd en met een fris hoofd mijn meetings in, zónder puistjes.

  – Marieke (33 jaar) –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply