Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Raak lichamelijk én geestelijk ontspannen
  Rate this post

  Iedereen wil zich goed voelen en lekker in zijn of haar lichaam zitten. De rust hebben om te ontspannen, het hoofd helder om zich te concentreren en voldoende energie om dingen te ondernemen. Dit houdt in dat je in contact staat met jezelf en je naaste omgeving. Je voelt je thuis in je eigen lijf en doet de dingen waar jij je lekker bij voelt.

  Bij Wu Xing wordt hier aan gewerkt vanuit de Chinese geneeswijze. Als energie blokkeert, dus niet doorstroomt, dan ontstaan er klachten. We gebruiken veel middelen om de energie weer te laten stromen en zo klachten te verminderen / verhelpen. Die middelen zijn acupunctuur, Qigong Tuina (Chinese massage waarbij extra energie ingebracht wordt), cupping, moxa en het werken met hamertjes.
  Je kunt in de praktijk terecht als je pijnklachten hebt, maar ook als je een psychische klacht hebt, zoals angstaanvallen, burn-out, (over)vermoeidheid enzovoort.

  Tai Chi Tao
  Je kunt bij Wu Xing ook terecht voor lessen Tai Chi Tao. Tai Chi Tao verbetert het lichaamsbewustzijn, evenwicht en soepelheid en geeft een ‘helder’ hoofd. Het is een prima middel voor zelfontwikkeling en bewustwording. Tai Chi Tao is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die zich kenmerkt door langzame, vloeiende en ronde bewegingen. Bij Tai Chi Tao ziet iedere les er anders uit. De les bestaat uit afwisselend korte en langere vormen en oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op het vergroten en het gelijkmatig laten stromen van de lichaamsenergie. Het accent ligt op het volgen van de docent, het denken wordt uitgeschakeld en de ont­spanning komt centraal te staan.

  De effecten van Tai Chi Tao zijn onder andere:
  ✓ het ervaren van lichamelijke en geestelijke ontspanning
  ✓ het verbeteren van het evenwicht, soepele spieren en gewrichten
  ✓ goed geaard zijn
  ✓ het vergroten van concentratie
  ✓ het verminderen van innerlijke onrust, met als gevolg een ‘leeg’ en ‘helder’ hoofd
  ✓ het verwerken van allerlei emoties die (onbewust) hinderen

  Voor iedereen
  Tai Chi Tao is voor iedereen toegankelijk. De oefeningen kunnen aangepast worden, waardoor ze ook geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke en/of energiebeperking. Denk hierbij aan fibromyalgie, RSI-klachten, ernstige vermoeidheid en slapeloosheid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply