Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Raak weer bevriend met je lichaam
  4/4 - (1 stemmen)

  Je denkt je lichaam te kennen en dan is er opeens de (borst)kanker. Het treft je in elke vezel van je lichaam en haalt je uit balans. Je lichaam heeft je in de steek gelaten. Een tijd van herstel en verwerking van hoe je leven er ineens anders uitziet begint.

  De diagnose kan een behoorlijke impact op je leven hebben en je kunt overweldigd worden door een gevoel van onveiligheid. Je bent helemaal gericht op overleven, en de heftige emoties die hierbij kunnen komen kijken, veroorzaken zowel lichamelijke als geestelijke spanningen. Veel mensen verliezen het vertrouwen in hun lichaam en een fase vol twijfel start. Ontspannen blijkt dan niet eenvoudig, terwijl dit van groot belang kan zijn.

  De weg lichter maken
  Yoga en meditatie kunnen je niet genezen, maar kunnen je wel helpen in het proces van weer vertrouwen te krijgen in je lichaam. Er weer bevriend mee te raken. Het weer te leren kennen in het herstel- en verwerkingsproces, zowel tijdens als na de medische behandeling. Diepe ontspanning brengt je weer in contact met je lichaam en geeft je weer zelfvertrouwen.

  Verbinding maken
  Het woord ‘yoga’ betekent ‘verbinding’ of ‘relatie’. Deze relatie leg je met jezelf, je lichaam en de wereld om je heen. Je leert je open te stellen voor dat wat zich aandient. Yoga is meer dan je lichaam soepel maken. Het helpt je meer te ontspannen, kalm te worden en te ervaren wat er zich allemaal in je afspeelt. Het brengt je in een staat van ontspanning en helpt je in contact te komen met je emoties, zoals verdriet en angst.

  Vertrouwen vinden
  Door via rustgevende oefeningen en speciale ademtech­nieken contact te maken met wat jij nu voelt en ervaart, kun je jezelf inspireren en motiveren en krijg je meer zelfvertrouwen. Je leert je grenzen te respecteren en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Yoga is heel geschikt om weer contact en vertrouwen te krijgen met alle delen van je lichaam, juist ook daar waar de kanker het vertrouwen heeft weggehaald. Je kent weer je hele lichaam. Hierdoor kan je het zelfhelend vermogen van het lichaam enorm ondersteunen. Regelmatig yoga doen kan ook helpen om de pijn en het ongemak van een kankerbehandeling te verminderen; vaak ook omdat je hiermee het gevoel kunt hebben een stukje van je herstel zelf in de hand te hebben. Yoga kan je rust, zachtheid en vertrouwen geven.

  Wie is Maroesja?
  Maroesja Grabijn is lichaamsgericht therapeut en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Maroesja: ‘Mijn missie is om vanuit helderheid oost en west, spiritualiteit en het dagelijks leven, het persoonlijke en het zakelijke samen te brengen. Ik geloof erin dat iedereen vanuit deze stevige basis sterker kan staan in het dagelijkse leven en het werk.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply