Rate this post
 • Re-integratie bij ziekteverzuim
  Rate this post

  Wanneer je door ziekte en uitval belemmeringen ervaart van lichamelijke of geestelijke aard, heeft dit onmiddellijke gevolgen voor je persoonlijke activiteiten en deelname in je dagelijks leven, je directe leefomgeving, je werk en inkomen.

  De visie van MenSense is dat de mens van nature alle kracht en wijsheid in zich heeft om in verschillende probleemsituaties weer zelf de regie te krijgen en oplossingen te zoeken die passend zijn. Met andere woorden: jezelf kunnen helpen, zelf de regie willen houden en zelf je keuzes maken. Door de behandeling van MenSense krijg je inzicht, bewustwording en praktische tools aangereikt die hiervoor nodig zijn. Het proces van communicatie, jouw innerlijke dialoog, de mogelijkheden van herstel, omgaan met veranderingen en re-integratie is een ‘stepped care’-proces.
  De begeleiding van MenSense is een praktische manier van behandelen en coachen:
  niet alleen praten, maar vooral ook doen!
  De begeleiding is concreet en geeft een gestructureerd opgesteld behandelplan, specifieke heldere screening en duidelijke diagnostiek. Producten en diensten door MenSense worden aangeboden in verzuimpreventie, verzuimbegeleiding en in het eerste spoor (eigen werkgever), maar ook werkhervatting in het tweede spoor (andere werkgever). Daarom is er een samenwerking tot stand gekomen met ­re-integratie- en outplacementbureau Maas groep Noord Nederland. Die biedt ondersteuning op het gebied van re-integratie, outplacement, Poortwachter Care, arbeidsdeskundig advies, begeleiding in spoor 1 en 2, loopbaanonderzoek, jobcoaching en eventueel begeleiding bij zelfstandig ondernemerschap. Voor iemand die is uitgevallen door ziekte of handicap met een afstand tot de arbeidsmarkt, betekent dit re-socialisatie en re-activatie van MenSense gekoppeld aan beweging naar ­(betaalde) arbeid door Maas groep.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply