Rate this post
 • ReAttach
  Rate this post

  T. (12 jaar) is bij mij in behandeling voor faalangst en een ernstig minderwaardigheidsgevoel. Wanneer T. komt voor zijn derde sessie, is hij erg boos / verdrietig en wil hij niet praten. Tijdens de behandeling speel ik in op deze situatie en laat ik hem op een positieve manier naar de gebeurtenis kijken. Na de behandeling loopt T. met een glimlach mijn praktijk uit.

  Iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht, krijgt ooit een keer te maken met gebeurtenissen die een vervelende wending geven aan het leven en stress veroorzaken. Bij stressklachten kan ReAttach erg nuttig zijn, omdat het een stressverlagende therapievorm is. De therapie is geschikt voor alle leeftijden en is onder andere effectief gebleken bij stress, (faal)angst, depressie, trauma, burn-out, relationele problemen en rouw. Ook mensen met een (verstandelijke) beperking, ADHD of autisme hebben baat bij ReAttach.

  Wat is ReAttach?
  ReAttach is een kortdurende individuele therapie voor kinderen en volwassenen met psychische klachten. De therapie verbetert het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen waardoor de klachten sterk afnemen of geheel verdwijnen. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de ernst en de duur van de klachten. Gemiddeld zijn dit vijf behandelingen over een periode van twee à drie maanden. Je hoeft tijdens de behandeling niet over je klachten te praten. De therapeut geeft denkopdrachten die ervoor zorgen dat je zelf leert om de juiste informatie op te halen en te verwerken. Je raakt gedurende de therapie ontspannen en kijgt meer overzicht over je situatie.

  Effectiviteit van ReAttach
  ReAttach bevat meerdere effectieve interventiemethoden, zoals het trainen van sociaal-cognitieve vaardigheden, gedragstherapeutische technieken en spel. Misschien wel het belangrijkste element van de therapie is het ‘trommelen’ op de handen, wat de oxytocine-productie stimuleert. Oxytocine is het hormoon dat zorgt voor een gevoel van geluk en geborgenheid.

  Omdat ReAttach een kortdurende interventie is en goede langdurige resultaten behaalt, is het een erg voordelige therapie. De volledige ReAttach therapie (vijf behandelingen) bedraagt slechts € 300,-.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply