fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Rebalancing: Aandacht voor je lichaam

  Je hebt het druk, druk, druk, bent bezig met alle ballen in de lucht te houden.
  Werk, kinderen, ouders, vrienden, er leuk uitzien, een goede relatie houden…
  Soms ren je jezelf voorbij. Of een situatie ‘gooit je leven overhoop’. Denk aan een
  ziekte / aandoening, afscheid enzovoort.

  Stel je voor dat je op de pauzeknop kunt drukken en je aandacht van de bedrijvigheid van je hoofd naar je lijf kunt laten verplaatsen. Hoe voelt het daar? Waar gaat de aandacht naartoe? Sta even stil, wees je bewust van de bedrijvigheid in je hoofd, laat je aandacht zakken in je lichaam. Wat voor effect heeft het op je lijf? Spanning, stress, ontspanning, vrijheid?
  Rebalancing is een manier om je bewuster te zijn van je lichaam. Het is een vorm van lichaamswerk die ervan uitgaat dat lichaam en geest verbonden zijn. Je bewust worden van de spanning in je lijf en de spanning die gedachten en emoties veroorzaken. Zonder oordeel voelen wat er is, zorgt voor ontspanning. Dat geeft ruimte en energie voor nieuwe dingen.
  Als kind worden we geboren met levendigheid en onbevangenheid. Naarmate we opgroeien, leren we wat gewenst en niet gewenst is. Ervaringen vormen ons, bepalen wat we wel en niet aan de buitenwereld laten zien. Passie, woede en gevoeligheid zijn bekende thema’s. Dat inhouden en aanpassen vraagt onbewust veel inspanning van lichaam en geest.
  Tallien van der Wal en Ellis Dijkstra zijn twee enthousiaste Rebalancers uit Wageningen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply