Rate this post
 • Reflexzonetherapie: ook voor kinderen
  Rate this post

  Kinderen vinden het vaak heel prettig als hun voeten gemasseerd worden. Denk maar aan baby’s waarbij je de voetjes masseert als ze last hebben van darmkrampjes. Ook bij (iets) grotere kinderen kan het masseren van de voetjes klachten verzachten of verhelpen, bijvoorbeeld bij buikklachten, waaronder chronische obstipatie.

  Obstipatie kan veroorzaakt worden door de voeding en/of te weinig drinken of beweging. Te lang ophouden van de ontlasting is ook niet goed. Juist bij obstipatie zie je dat gebeuren, want de ontlasting is vaak ook hard, waardoor het pijnlijk is. Er kan zo een vicieuze cirkel ontstaan: het kind wordt bang om naar de wc te gaan, onzeker, en er kunnen nieuwe klachten ontstaan zoals aambeien.
  Reflexzonemassage kan helpen om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Net als bij volwassenen wordt bij kinderen naar het hele plaatje gekeken: fysieke klachten, emotionele klachten, het voedingspatroon, het toiletgedrag enzovoort. Het behandeltraject wordt afgestemd op de klacht en de leeftijd van het kind. Door de reflexzonemassage ontspant het kind, en dat werkt weer vitaliserend. Uiteraard worden ook de spijsverteringsorganen via de voeten behandeld. De reflexzonetherapie doet zijn werk zonder dat het kind over zijn klachten moet praten. Uiteraard kan dit wel, net wat het kind zelf wil.
  Reflexzonetherapie is goed toe te passen bij kinderen van alle leeftijden. Andere klachten bij kinderen waar reflexzonetherapie kan verzachten of verhelpen, zijn onder andere eczeem, terugkerende verkoudheden, onzekerheid en (door)slaapproblemen.
  Praktijk Balanca is aangesloten bij de VNRT. Hierdoor worden behandelingen vergoed door verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply