Rate this post
 • Regie nemen over jouw eigen uitvaart: het mag
  Rate this post

  Bij leven vinden we het heel gewoon om zelf keuzes te maken. Nadenken over en keuzes maken omtrent de dood vinden veel mensen moeilijk. Het invullen van een uitvaartwensenboekje met wils­verklaring kan daarbij helpen.

  Uitvaartverzorger Wilma Bouwmeester: ‘In het uitvaart­wensenboekje kan iemand vastleggen wat hij of zij belang­rijk vindt aangaande de eigen uitvaart. Dat kan rust geven. Alles is doordacht en dit bespaart nabestaanden het maken van lastige keuzes. Daarom word ik graag al erbij betrokken wanneer een overlijden aanstaande is. Ik leg de mogelijk­heden van een wilsverklaring uit en denk mee over hoe mensen hun begrafenis of crematie willen vormgeven. Is het zover en word ik benaderd, dan zorg ik ervoor dat de uitvaart wordt uitgevoerd zoals de over­ledene dat heeft gewild. Bel of mail mij gerust, dan zorg ik ervoor dat je mijn uitvaartwensen boekje krijgt. Je kunt mijn uitvaartwensenboekje met wilsbeschikking ook downloaden via mijn website. Als je weet wat jouw wensen zijn, kan ik voor jou kosteloos en geheel vrijblijvend een kostenraming maken. Mijn ervaring is dat het rust geeft als zaken op papier staan.’

  Transparant
  Voor het verzorgen en begeleiden van een uitvaart, ­inclusief nagesprek, berekent Wilma een vast tarief. ‘Als iemand weet wat de wensen zijn, kan ik kosteloos en vrijblijvend al een kostenraming maken. Ik werk volledig onafhankelijk en transparant. Alles wat ik inkoop, van bloemen tot grafrechten, wordt zonder toeslag door­berekend. Mensen kunnen de invulling en kosten van de uitvaart zelf bepalen. Het geeft houvast rond het over­lijden als de zaken van tevoren goed zijn vastgelegd.’

  Een uitvaart die je nooit vergeet…
  ‘Onlangs begeleidde ik het afscheid van een man die volkomen onverwacht was overleden. Zijn vader, 93 jaar oud, speelde daarbij gitaar en zong een lied voor zijn dierbare zoon. Van hem kreeg ik een prachtig compliment: ‘Ik weet niet hoe je het doet, maar door jou kan ik het aan.’ Ik ben er dankbaar voor dat ik dit soort complimenten mag ontvangen. Hierdoor ervaar ik mijn beroep niet als werk, maar als een manier van leven!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply