Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Regie voeren over de laatste levensfase
  Rate this post

  Na de diagnose ‘borstkanker’ is er tegenwoordig gelukkig een grote kans op volledige genezing. Maar soms is die kans op genezing er niet en wordt u geconfronteerd met een naderend einde. Vaak staan de mensen die dit overkomt nog midden in het leven. Ze zijn getrouwd, wonen samen, werken en hebben kinderen, familie en vrienden, die straks achterblijven.

  Praten over sterven en wensen daaromtrent is meestal lastig. In dat proces zie ik zeker mijn toegevoegde waarde. Vanuit een vertrouwde en veilige omgeving begeleid ik zowel de stervende als haar naasten, om deze laatste levensfase in harmonie af te sluiten; iets wat altijd als zeer positief ervaren wordt. Verdriet krijgt een plek, maar ook het delen van herinneringen, samen lachen en het vervullen van laatste wensen. Dit alles kan enorm helpen bij het stervensproces én is van toegevoegde waarde voor het latere rouwproces.

  Zelf de regie hebben
  Omdat ik de familie heb leren kennen in de laatste levensfase van hun naaste, voelt het voor hen heel vertrouwd als ik ook adviseer en begeleid in de periode tussen overlijden en uitvaart. De familie bepaalt hoe de uitvaart verloopt en welk deel zij hier zelf in vervullen. Voor mensen die geen familie hebben, handel ik vanuit hun laatste wensen. Door uitvaartwensen voor u te vertalen naar een begroting, bepaalt u vooraf wat bij uw budget past.

  Keuzes
  Op uitvaartgebied zijn er veel mogelijkheden. Kiest u voor (natuur)begraven of cremeren? Welke locatie en rouwkaarten hebben uw voorkeur? Et cetera. Persoonlijke wensen kunnen worden vertaald in muziek of een ritueel. Welke rol speelt uw partner? Krijgen de kinderen een actieve bijdrage en welke is dat dan? Ook als u een uitvaartverzekering heeft, kan een organisatie als Forever Uitvaartzorg voor u de uitvaart regelen.

  Ondersteuning na de uitvaart
  Na een overlijden kunnen de vaste patronen in het leven van nabestaanden dermate veranderen dat de aansluiting met hun omgeving niet meer prettig aanvoelt. Mensen kunnen zich terugtrekken, waardoor eenzaamheid kan ontstaan. Als Specialist Aanpak Eenzaamheid ben ik gespecialiseerd om ook op dat gebied de nabestaanden goed te kunnen begeleiden. Daarom houd ik graag contact met hen. Ik adviseer en help hen waar nodig met zaken die afgehandeld moeten worden, zoals de administratie en het opruimen van een woning.
  Vanuit mijn persoonlijke ervaring met borstkanker kan ik van grote toegevoegde waarde zijn bij alle facetten van het afscheidsproces. Wanneer u contact met mij opneemt, zal ik u vrijblijvend een advies met begroting toesturen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply