Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Reiki: een cadeau voor jezelf!
  Rate this post

  Reiki, universele energie, is afkomstig uit Japan en in de 19e eeuw herontdekt door dr. Mikao Usui.

  Een Reiki behandeling is een goed idee, om:
  – stress- en spanningsklachten te verminderen.
  – sneller te herstellen bij of na ziekte en je energiepeil weer omhoog te brengen.
  – pijn te verzachten: lichamelijk, emotioneel of geestelijk.
  – chronische klachten en pijn te verminderen, zodat jij je prettiger voelt.
  – Je immuunsysteem te verbeteren, zodat je beter bestand bent tegen ziekte en ongemak.

  Na een kort intakegesprek begint de behandeling. Je ligt aangekleed op de massagetafel of zit op een stoel. Mijn handen liggen op of net boven je. De behandeling kan plaatselijk zijn of ter ondersteuning van het gehele lichaam. Wat je kunt ervaren is warmte, kou, tintelingen. Rust en ontspanning, een loom gevoel of juist bruisend van energie: alles is mogelijk! Maar het kan ook zijn dat je niets voelt of merkt. Dat wil niet zeggen dat de energie niet werkt. Reiki werkt altijd, of je erin gelooft of niet. De energie ­activeert jouw zelfgenezende vermogen.

  Reiki en de reguliere geneeskunde
  Reiki is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar zal zeker ondersteuning bieden. Als massagetherapeut gebruik ik ook vaak Reiki met uitstekende resultaten, bijvoorbeeld bij een tennisarm.
  Reiki wordt toegepast in vele ziekenhuizen (zie het filmpje op www.blauwedolfijn.eu onder ‘Behandelingen: Reiki’) en bijvoorbeeld in het brandwondencentrum in Beverwijk. Onderzoek wijst uit dat daardoor vaak minder pijnmedicatie nodig is en mensen sneller herstellen.
  Blauwe Dolfijn is aangesloten bij de BATC als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, waardoor je bij de meeste zorgverzekeraars vanuit je aanvullende zorgverzekering de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt.

  Nieuwsgierig geworden naar wat Reiki voor jou kan ­betekenen? Voel je vrij om contact op te nemen of ­informatie te vragen.

  Zelf Reiki leren?
  Bij Blauwe Dolfijn kun je terecht voor diverse Reikicursussen. Iedereen kan Reiki leren. Na een tweedaagse cursus, waarbij je zowel theorie als praktijkervaring opdoet, heb je Reiki 1 al in je handen. Reiki: een cadeau voor jezelf!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply