Rate this post
  • Reiki voor het hele gezin
    Rate this post

    Ik krijg wel eens de vraag of Reiki ook iets is voor kinderen. ‘Uiteraard is Reiki iets voor kinderen’, is dan mijn reactie. Sterker nog: zelfs tijdens mijn zwangerschap heb ik mezelf regelmatig Reiki-behandelingen gegeven. En dat was niet alleen voor mij fijn, maar ook voor de baby in mijn buik. Ze werd er rustig van en ik heb heel wat ‘harde buiken’ bij mezelf behandeld met Reiki.

    Toen de baby eenmaal was geboren heb ik haar, vooral als ze last had van buikkrampjes,regelmatig (korte) Reiki-behandelingen gegeven. Maar ook toen zij ouder werd, heb ik haar Reiki-behandelingen gegeven. Omdat een uur stilliggen voor de meeste kinderen wel wat veel gevraagd is, behandel ik kinderen kort en snel. Een baby kan heerlijk bij moeder in de armen liggen terwijl ik Reiki geef. Bij een peuter geef ik korte behandelingen, gewoon als het kind lekker aan het spelen is. Kleine kinderen staan energetisch gezien meer ‘open’, waardoor een behandeling sneller klaar is. Vaak blijven kinderen uit zichzelf al rustig zitten zolang ze het als prettig ervaren. Voor een kersverse moeder is een Reiki-behandeling een prachtige manier om haar energie weer aan te vullen. Alle aandacht gaat naar de baby zo in de eerste maanden naar een bevalling, maar je mag als moeder best jezelf even de tijd gunnen om goed voor jezelf te zorgen. Dat geldt uiteraard ook voor de vaders. Mijn dochter is nu 12 en nog steeds geef ik haar, zo af en toe, een Reiki-behandeling. Dan komt ze helemaal tot rust, want die pubers van tegenwoordig hebben al een behoorlijk druk bestaan…

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply