Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Reken af met jouw angst
  Rate this post

  Iedereen is weleens ergens bang voor. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het wordt anders wanneer angst je leven gaat beheersen. Je durft bijvoorbeeld geen contacten te leggen met anderen, raakt voortdurend in paniek om iets, durft niet meer auto te rijden of hebt zó’n faalangst, dat je nauwelijks meer iets durft te ondernemen. Angst kan je enorm beperken als je er niet meer uit komt.

  Angst kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ingrijpende gebeurtenis in het verleden, gezinsinvloeden of de eigen persoonlijkheid. Gelukkig zijn er manieren om ervan af te komen. Het belangrijkste is om je angst niet weg te stoppen, maar te bespreken met een therapeut die hierin gespecialiseerd is. Dan kan de therapeut een passende manier zoeken om je van je klacht af te helpen. Heel vaak zit de angst niet alleen in je hoofd opgeslagen, maar juist ook in je lichaam. En daar kan ik je als Shiatsu-therapeut mee helpen.
  Naast Shiatsu gebruik ik onder andere EFT, oftewel Emotional Freedom Techniques. Dit is een effectieve methode om angstgevoelens uit je lichaam te krijgen. Bij EFT focus je je op je angst, terwijl je tegelijkertijd met je hand op je hoofd en bovenlichaam klopt. Hierdoor wordt de emotie losgekoppeld van de herinnering, zodat de angst minder wordt. Ik was er zelf eerst heel sceptisch over, maar ben het toch gaan toepassen en het blijkt echt te werken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply