Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Reken af met hooikoorts!
  Rate this post

  Een stralende zon, bloeiende bloesems en zonder jas over straat. En jij? Jij kan niet ­wachten tot die beloofde regenbui eindelijk losbarst. Dan zijn ze eindelijk weg namelijk, die ­ellendige pollen… Maar behalve het weerbericht afwachten is er ook een andere oplossing!

  Als je hooikoorts hebt, dan ben je overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van planten en bomen. Komen die in aanraking met je ogen, neus, mond of luchtpijp, dan kun je last krijgen van een loopneus, traanogen en niesbuien. Om dan ook nog die intense jeuk en irritatie aan je ogen en neus. Door alles voel je je moe en ­prikkelbaar en kun je je minder goed concentreren. Wat is nou de beste oplossing? Marie-Therese Feringa: ‘Anti-allergiemiddeltjes die je van de huisarts meekrijgt, hebben allerlei bijwerkingen, zoals sufheid, vaak naar het toilet moeten of droge ogen. Ik kan met digitale apparatuur snel erachterkomen, waar iemand in zijn voedingspatroon overgevoelig voor is en geef vervolgens een gericht voedingsadvies mee. In het algemeen geldt, dat het vermijden van geraffineerde suiker en geraffineerde meel (‘wit meel’) de klachten al enorm zal doen verminderen.

  Homeopathie kan goed helpen bij de behandeling van de klachten die bij hooikoorts horen. Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt tot herstel. Niet alleen wordt gekeken naar de klacht, maar ook wanneer jij er last van hebt en wat de klachten verergert of verbetert. Maar ik bekijk en behandel de patiënt niet alleen homeopathisch, maar ook fyto­therapeutisch en orthomoleculair. Dit heeft het beste effect en bovendien geeft dat het snelste resultaten. Zo ben je het volgende seizoen beter bestand tegen hooikoorts!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply