Rate this post
 • Reken af met huidproblemen
  Rate this post

  Een ruwe huid, oneffenheden en rimpeltjes en lijntjes kunnen behoorlijk storend zijn als je goed voor je huid zorgt. Toch kun je het niet altijd voorkomen, ook al doe je nog zo je best. Verschillende factoren zoals het weer, deeltjes in de lucht en ouder worden hebben ook invloed op de conditie van je huid.

  Betekent dit dan dat je er maar genoegen mee moet nemen? Gelukkig niet! Er is tegenwoordig veel mogelijk om je huid een extra oppepper te geven.

  Microdermabrasie, bijvoorbeeld. Bij deze behandeling wordt met behulp van geavanceerde apparatuur en op pijnloze wijze een fijne straal steriele microkristallen langs de huid gezogen. Hierbij worden dode en beschadigde huidcellen in de bovenste laag van je huid, de opperhuid, verwijderd. Hoeveel er van de opperhuid verwijderd wordt, is afhankelijk van de instelling die wordt gekozen op basis van de huiddiagnose. Hierdoor kan de behandeling altijd worden aangepast aan de behoeften van jouw huid.

  Hèlen Lochmans geeft al zo’n 15 jaar microdermabrasie behandelingen. Ze legt uit: ‘Sinds een aantal maanden werken me met de Bentlon Microbrader. Dit zegt je misschien niet gelijk iets, maar dat is hét neusje van de zalm op het gebied van microdermabrasie. De behandeling is daardoor nog effectiever. Tijdens een consult analyseren we wat je huid behandeling nodig heeft en stellen de apparatuur daar op af. Het mooie van een behandeling is dat het resultaat gelijk zichtbaar is.’

  ‘Je huid krijgt een betere doorbloeding en de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Daarnaast zullen je poriën kleiner worden en pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. Door het verwijderen van de dode huidcellen is je huid ook beter in staat om werkstoffen in verzorgingsmiddelen op te nemen. Hierdoor wordt je huid gladder en egaler en krijg je een prachtige, frisse uitstraling.’

  Thuis aan de slag
  Na de microdermobrasiebehandeling is het belangrijk dat je je huid op een bepaalde manier verzorgt. De huidspecialiste geeft hierover advies in de salon. Voor de verzorging kun je het beste pH-neutrale producten gebruiken. Je behandelde huid is namelijk gevoeliger dan normaal. Het is om die reden ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je huid twee weken lang niet overmatig wordt blootgesteld aan de zon. Je dient je huid te beschermen met een hoge beschermingsfactor, in ieder geval met SPF 50. Make-up kun je tot 24 uur na de behandeling beter niet gebruiken. Als je hier rekening mee houdt, herstelt je huid snel en kun je lang genieten van de voordelen van een microdermabrasiebehandeling.

  Microdermabrasie kan ingezet worden bij
  – huidveroudering
  – littekens
  – acné
  – rimpels
  – rokershuid
  – pigmentering
  – onderhuidse ­talgophoping

  Goed om te weten!
  Een microdermabrasie­behandeling is geheel pijnloos! Veel mensen ervaren het juist als ontspannend want je hoeft even niets te doen en komt lekker tot rust.

  Ervaar het zelf
  Ben je benieuwd wat ­microdermabrasie voor jouw huid kan doen? Probeer dan de verfrissingskuur van twee behandelingen in
  één maand. Je betaalt bij Beauty Instituut Stadhouderslaan tijdelijk geen € 180,- maar slechts €149,50.
  Boeken kan op de website  www.stadhouderslaan.nl

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply