Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Relaxte ouders  blije baby’s
  Rate this post

  De periode rond het krijgen van een kindje is ­enerverend: als je zwanger bent, gebeurt er van alles in je lichaam en je komt in een nieuwe situatie terecht. Niet alleen jij, maar ook je baby kan hierdoor uit balans raken. Ook voor hem/haar zijn geboren worden en de ­babytijd periodes waarin ontzettend veel verandert. 

  Ik ben er voor aanstaande ouders én hun baby in de ­periode van de zwangerschap, geboorte en babytijd,  en help om deze periode ontspannen en met vertrouwen door te komen. Met mijn begeleiding kun je je optimaal voorbereiden op de bevalling en jezelf en je lichaam in balans houden. Maar ook na de geboorte help ik jullie  om de babytijd zo prettig mogelijk te ervaren.

  HypnoBirthing
  Eén van de cursussen die ik aanbied, is HypnoBirthing: een leuke, maar vooral praktische cursus en een methode die gemakkelijk te leren is. De cursus geeft je meer en andere informatie dan een ‘gewone’ zwangerschapscursus of yoga. Als je als zwangere ontspannen bent, maak jouw lichaam stofjes vrij (endorfines), die het geboorteproces gemakkelijker maken. Deze stofjes blokkeren bovendien de stresshormonen die pijn kunnen veroorzaken tijdens een geboorte. Als je gespannen of angstig bent tijdens de ­geboorte van je kindje, maakt dit het lichaam gespannen en bemoeilijkt dit het natuurlijke proces.

  Bij HypnoBirthing leer je al tijdens je zwangerschap om je zo goed mogelijk te ontspannen en bewuste en ­onbewuste angsten los te laten.  Je leert allerlei ademhalingstechnieken, ­visualisaties, ontspannings­technieken en lichamelijke ­oefeningen die je zullen helpen om heel kalm en vol zelf vertrouwen je voor te bereiden op de geboorte van jullie baby. Daarnaast ontvang je heel veel informatie die je helpt om keuzes te maken die bij jullie passen.

  HypnoBirthing is absoluut niet zweverig en heeft niets te maken met de bekende ‘showhypnose’. Je kunt ook bij mij terecht voor een cursus  op maat.

  Natuurgeneeskunde
  Soms heb je in of rondom je zwangerschap een extra steuntje in de rug nodig. Je hebt (zwangerschaps)klachten of zit niet helemaal lekker in je vel. Je bent misschien gespannen omtrent de aankomende geboorte. Of je hebt een onrustige baby waardoor je je oververmoeid en/of onzeker voelt. Ook je baby zelf kan soms wat extra hulp gebruiken, om lekker te kunnen slapen bijvoorbeeld, of omdat hij/zij last van darmkrampjes heeft of lijkt te reageren op een vaccinatie. ­Misschien zijn er veel vragen over het vaccineren of zie je door de tegenstrijdige berichten hierover door de bomen het bos niet meer. Voor al dit soort zaken kun je ook bij mij terecht.

  Ontspannen met meditatie
  Ook meditatie kan je helpen om bewust stil te staan bij jezelf en je baby in de eerste periode. Daarom heb ik in samenwerking met een oud-cursist een aantal meditaties gemaakt en ingesproken. De 10 meditaties zijn te bestellen als boek, maar ook los te downloaden. Kijk op

  www.ontspannenindebabytijd.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply