Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Revalideren bij chronische pijn
  Rate this post

  Je hebt chronische pijn en daardoor heb je waar­schijnlijk al een lange weg afgelegd langs artsen, fysiothera­peuten, specialisten en andere zorgverleners. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wanhoop, frustratie en een verminderde kwaliteit van leven zijn het gevolg.

  Als pijn ondanks uitgebreide behandeling niet over gaat, kan dit grote persoonlijke en maatschappelijke gevolgen hebben. Je hebt moeite om je dagelijkse werkzaamheden vol te houden, je raakt gefrustreerd, wordt minder blij en je kwaliteit van leven neemt af.

  Heliomare heeft twee gespecialiseerde behandelteams voor mensen met langdurige pijn: het team Chronische Pijn en Arbeid en het team Chronische pijn en Revalidatie. Doelstelling van de behandeling bij beide teams is om de pijn te verminderen, de kwaliteit van leven te vergroten en het persoonlijk en maatschappelijk functioneren te verbeteren.

  Behandelprogramma voor mensen met langdurige pijn
  Aan het begin van de behandeling onderzoeken de revalidatiearts, fysiotherapeut, psycholoog en maatschappelijk werker de mogelijke factoren die jouw pijnklachten in stand houden. Aan de hand van deze factoren bepaal je samen met het onderzoeksteam welke behandeling het beste bij jou past. Uiteraard bepaal je zelf jouw behandeldoelen, want jij weet zelf het beste wat voor jou waardevol is om te bereiken.

  Zelf keuzes maken en openstaan
  Voor een succesvolle behandeling is het belangrijk dat je samen met het behandelteam keuzes maakt om jouw situatie te verbeteren. Openstaan voor de overeengekomen behandeling en bereidheid om jouw ‘doen en laten’ aan te passen is ook zeer bevorderlijk voor jouw herstel. Daarbij is steun van je partner of naasten ook van groot belang.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply