Rate this post
 • Revalideren tijdens en na kanker
  Rate this post

  ‘Ik kijk met een goed gevoel terug op deelname aan het programma. Het heeft me sterker gemaakt doordat ik meer vertrouwen heb in keuzes die ik maak. Mijn inzicht is vergroot door de aangeboden kennis van zorgverleners en door het delen van ervaringen met andere deelnemers.’

  De ziekte kanker heeft vaak grote gevolgen. Je wereld staat op zijn kop en behandelingen in allerlei vormen volgen elkaar op. Je vertrouwen in je eigen lijf heeft vaak een flinke knauw gekregen. Daarnaast kun je tijdens en na de behandeling last krijgen van allerlei klachten, zoals een verminderde conditie, vermoeidheid, pijn, ­neerslachtigheid, angst en onzekerheid. Revalidatie kan je helpen om deze klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.
  OCA Rotterdam heeft jarenlange ervaring in revalideren tijdens en na kanker door middel van het programma Herstel en Balans. Herstel en Balans heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de huidige IKNL-richtlijn ‘Oncologische revalidatie’. Wij hebben deze, in samenwerking met het Integraal Kankercentrum, vertaald in een oncologisch revalidatieprogramma, ­gebaseerd op een ‘evidence based’ behandeling. Wij zijn blij dat we vanaf januari de oncologische revalidatie kunnen aanbieden en dat deze vanaf nu binnen het basispakket valt van de zorgverzekering.
  Je kunt vrijblijvend een afspraak maken voor meer informatie (www.ocarotterdam.nl of www.oca.nl) over onze mogelijkheden om je kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling zo goed mogelijk te maken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply