Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rijlessen speciaal voor vrouwen
  Rate this post

  Leren autorijden vergt doorgaans een andere aanpak voor vrouwen dan voor mannen. Veel vrouwen komen daarom tot bloei bij een vrouwvriendelijke rijschool. Rijlessen die speciaal gericht zijn op vrouwen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een vrouwvriendelijke rijschool? En hoe haal je het meeste uit je rijlessen?

  4 voordelen van een vrouwvriendelijke rijschool
  1. Altijd de mogelijkheid tot een vrouwelijke rij-instructeur
  Om je rijlessen zo goed mogelijk te laten verlopen en uiteindelijk dat felbegeerde rijbewijs te bemachtigen, is het reuze belangrijk dat je je helemaal op je gemak voelt bij je rij-instructeur. Veel vrouwen geven daarom aan het liefst niet naast een man achter het stuur van de lesauto zitten. Vrouwen doen het vaak toch nét even wat anders dan mannen. Een vrouwvriendelijke rijschool Amsterdam kan gegarandeerd aan de wens voor een vrouwelijke rij-instructeur voldoen.

  2. Niet te lange lessen
  Mannen zijn – uitzonderingen daargelaten – beter in het concentreren op één taak, waar vrouwen weer beter kunnen multitasken. Een te lange rijles (langer dan twee uur) heeft dan ook weinig zin, omdat je na die tijd geen nieuwe informatie meer opneemt en je concentratie verliest. Vrouwvriendelijke scholen houden daar rekening mee, door je niet met lessen die langer dan twee uur duren op te zadelen.

  3. Leermethode gericht op vrouwen
  Vrouwen hebben meestal een ander soort aandacht nodig als het om het leren van autorijden gaat. Waar mannen liever de focus leggen op het technische aspect, hebben vrouwen veel meer aan een persoonlijke aanpak. Zo’n aanpak zorgt namelijk voor meer zelfvertrouwen en laat dat nu net enorm van belang zijn in het verkeer. Wie onzeker is achter het stuur, verliest de controle in lastige situaties en maakt dure fouten. Deze aanpak staat centraal bij rijlessen die speciaal gericht zijn op vrouwen.

  4. Speciale aandacht in het geval van zwangerschap
  Als je zwanger bent., vind je het misschien eng deel te nemen in het verkeer en te beginnen met rijlessen. Een vrouwvriendelijke rijschool kan jou echter helpen met rijlessen op maat voor zwangere vrouwen. De rij-instructrice luistert goed naar eventuele twijfels en past de rijlessen daarop aan. Zodra je een te dikke buik krijgt en je het gevoel hebt dat je reactievermogen vermindert, kun je tijdelijk stoppen en de rijlessen na de bevalling weer oppakken.

  8 handige tips voor de rijlessen
  Zodra je de geschikte rijschool hebt gevonden, is het tijd om te beginnen met de rijlessen. Met deze tips haal je het meeste uit de rijlessen:

  1. Neem meerdere lessen per week. Als er te veel tijd tussen zit, kun je dingen vergeten en begin je de volgende les eigenlijk weer opnieuw. Het is dan lastig om resultaten te boeken en dat is natuurlijk zonde van het lesgeld.
  2. Laat je niet te veel beïnvloeden door de verhalen van anderen. Iedereen doet het op zijn eigen manier en tempo.
  3. Begin goed uitgerust aan de les, zodat je op je scherpst bent en zoveel mogelijk informatie opneemt. Bovendien kan autorijden – zeker in het begin – behoorlijk vermoeiend zijn.
  4. Neem rijlessen op verschillende tijden en in verschillende omstandigheden. In de sneeuw rijden is heel anders dan met een volle zomerzon en ’s avonds verschilt weer sterk van ’s ochtends. Zo ben je tijdens het praktijkexamen op alles voorbereid.
  5. Zet het idee dat alles perfect moet uit je hoofd. Het gaat er om dat je veilig en zelfstandig rijdt, niet dat je een bovenmenselijke prestatie neerzet.
  6. Je leert niet alleen autorijden tijdens de lessen, maar ook daarbuiten. Let goed op als je met anderen meerijdt of zelfs als je op de fiets zit.
  7. Schroom niet om (veel) vragen te stellen aan de rij-instructeur. Daar is hij of zij tenslotte voor.
  8. Zorg voor de juiste kleding en schoenen. Je outfit mag vooral niet in de weg zitten en is het liefst zo comfortabel mogelijk. Zo kun je al je aandacht besteden aan waar het om draait: het leren autorijden.

  Een goede vrouwvriendelijke rijschool vinden
  Kies niet zomaar een rijschool, maar laat je vooraf goed informeren. Wat voor soort lessen biedt de school aan, hebben ze interessante pakketten en wat zijn de verwachte kosten? Veel rijscholen bieden de mogelijkheid tot een vrijblijvende proefles, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply