Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘De ring is erg mooi geworden’
  Rate this post

  Na een relatie van 14 jaar vond ik het tijd om mijn vriendin Miranda ten huwelijk te vragen. We hadden het er al een paar keer over gehad, en ik ging me oriënteren op een mooie verlovingsring.

  Ik ben gaan zoeken op internet en kwam Spoenk tegen. Het eerder gemaakte werk van Jacqueline sprak me aan, vooral de bloemachtige vormen, en ik heb een afspraak met haar gemaakt om kennis te maken.

  Zonder dat Miranda het wist, had ik van mijn moeder de trouwringen gekregen van mijn overleden oma en de opa van mijn vader. Het leek ons mooi om die oude sieraden om te smelten en te gebruiken voor de nieuwe verlovingsring.

  Omdat mijn vriendin af en toe een nachtdienst draait en daarbij geen ring mag dragen, was het simpel voor mij om een ring mee te nemen voor de pasvorm. Die ring had ook een bloem, en voor de verlovingsring vond ik het aardig om ook daarbij voor een bloemvorm te kiezen. Ik kwam uit op een gouden ring met daarin een roze toermalijn, want Miranda houdt van roze.

  Ik besprak mijn wensen met Jacqueline, en zij maakte daana een schets. We zijn het toen snel eens geworden; ook over de prijs. Ik hield er een goed gevoel aan over. Tijdens het maakproces hield ze me op de hoogte, en ze hield er ook rekening mee dat ik de ring in november wilde geven.

  Ik vond het wel spannend, want ik had nog nooit eerder zoiets laten maken. Ik had natuurlijk een idee en er was een schets, maar je weet niet of het ook echt wordt wat je hoopt. Maar de ring is erg mooi geworden en is prima afgewerkt! Ik ben heel blij met het resultaat. Het is precies zo geworden als we hadden besproken.

  Afgelopen november was het zover. We gingen op vakantie naar IJsland, en daar hield ik de ring een hele tijd in de binnenzak van mijn jas. Toen we op een gegeven moment met ons tweeën waren bij een kratermeer, op een koude maar mooie dag, heb ik haar ten huwelijk gevraagd en de ring gegeven. Zij was er ook erg blij mee! Inmiddels zijn we de trouwdag, 1 september 2017, aan het voorbereiden.

  -Thijs Glass uit Utrecht

  Jacqueline: ‘In mijn atelier ontwerp en maak ik persoonlijke sieraden op maat. Het vermaken of omsmelten van sieraden tot iets nieuws doe ik met veel liefde en plezier, net als bij de ring van Thijs en Miranda. Daarnaast doe ik ook reparaties en geef ik workshops op aanvraag. Ik vind het belangrijk dat het sieraad uw wens, gevoel en emotie tastbaar maakt. Met dit doel voor ogen ga ik elke dag weer met plezier aan het werk.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply