Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rookrimpels de baas!
  Rate this post

  Rimpels doen veel met je gezicht. Wanneer de eerste rimpels tevoorschijn komen, kan dat vrij confronterend zijn. Het is echter een natuurlijk proces, wat niet tegen valt te houden. Maar ook bepaalde gewoontes kunnen hieraan bijdragen.

  Slechte gewoontes hebben we allemaal wel, maar de ene gewoonte heeft meer gevolgen dan de andere. Dat roken slecht is, weten de meeste mensen wel. Het is ongezond, je ruikt en proeft er slechter door en je conditie gaat achteruit. Maar roken is ook een duidelijke boosdoener als het gaat om vroegtijdige huidveroudering.

  Invloed van een sigaret
  Roken beïnvloedt je huid op meerdere manieren. Wanneer je rookt, komt de rook die je uitblaast in je gezicht. Bepaalde stoffen in de rook zorgen ervoor dat je huid uitdroogt. Ook breekt het vitamine C af. Je huid veroudert hierdoor nog sneller. Daarnaast is nicotine schadelijk voor je bloedvaten. Het vernauwt je bloedvaten, waardoor de doorbloeding van je huid verslechtert. Ook komen er daardoor minder voedingsstoffen in je huid terecht. Verder is koolmonoxide een andere boosdoener omdat het de transport van zuurstof in je bloed bemoeilijkt. Dit versterkt het effect dat de nicotine al heeft.

  Anti-rimpelbehandeling
  Vroegtijdige huidveroudering kan voor onzekerheden zorgen. Rimpels zoals rokerslijntjes zorgen voor een heel ander aanzicht. Om je huid weer een jongere uitstraling te geven, kunnen fillers een oplossing zijn. Hierbij wordt er een vloeistof onder de huid gespoten. Deze vloeistof heet hyaluronzuur. Hyaluronzuur verbindt zich met het vocht van je eigen huid. Dit vocht hecht zich vervolgens vast aan je huid, waardoor je rimpels worden opgevuld. Zo wordt er een gladde en natuurlijke huid gecreëerd.

  Aanvulling op fillers
  Zodra jij een fillerbehandeling hebt ondergaan, is de PlexR-behandeling een mooie aanvulling daarop. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van injectables, maar van een apparaat dat met plasma werkt. Hierbij ontstaat er verdamping in je bovenste twee huidlagen. Op die manier wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor je rokerslijntjes verdwijnen. Het is geen vervangende behandeling voor je fillers, maar een manier om je resultaat te behouden en te versterken.

  Adviezen na behandeling
  Na een fillerbehandeling zijn roodheid en zwellingen normale reacties van je huid. Het gebied dat behandeld is, voelt wellicht ook wat beurs aan. Maar geen zorgen, binnen een paar dagen verdwijnen deze verschijnselen weer. Verder is het van belang de eerste twee tot vier uur geen make-up aan te brengen.

  Dr. de Weerdt
  De esthetisch arts werkzaam bij TheBodyManager is Dr. Eric de Weerdt, een ervaren specialist op het gebied van esthetische behandelingen. De Weerdt is lid van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (NVEG) en al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in injectables en anti-agingbehandelingen.

  Toepassingsmogelijkheden

  Botox
  – voorhoofdsrimpels
  – fronsrimpels
  – kraaienpootjes
  – overmatig transpireren
  – gummy smile
  – tanden knarsen
  – migraine

  Fillers
  – (acne)littekens
  – rokerslijntjes
  – fijne rimpeltjes
  – lippen opvullen
  – wallen en kringen opvullen
  – contourherstel aan wangen, jukbeenderen, neus-lippenplooi, mondhoekplooi en kaaklijn

  Jouw uiterlijk op de eerste plaats
  TheBodyManager, gevestigd in IJmuiden, is een jong en dynamisch schoonheidsinstituut dat jouw uiterlijk op de eerste plaats stelt. Je kunt er onder meer terecht voor een CACI-behandeling (facelift zonder snijden), botox, fillers, lichttherapie (led), cryotherapie, EMS (elektrische spierstimulatie) en ooglidcorrecties. Daarnaast is TheBodyManager hét adres voor hand- en voetverzorging, massage en spierversterking.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply