Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Roze wolk of realistische wolk?

  Zwanger worden, bevallen en moeder worden: soms is de roze wolk waarover je leest of hoort er niet. Je bent zwanger of net moeder geworden en voelt je plotseling onzeker, angstig of somber. Verwarrend!

  Je bent niet de enige zwangere of pas bevallen moeder die piekert en zichzelf steeds kritische vragen stelt. Waarom ben ik niet blij? Waarom pieker ik? Waar is mijn zelfvertrouwen? Ik wilde dit toch zo graag? Ben ik wel een goede moeder? Misschien voel je je zelfs schuldig over deze negatieve vragen en gedachten en dat is helemaal niet nodig!

  Stevigheid en kracht
  Coach, verloskundige en zwangerschapsyogadocente Henriëtte van Wijk: ‘De wens en het verlangen naar een kindje kan sterk zijn en als je dan zwanger bent, lijken deze gevoelens soms ver te zoeken. Je eerste blijdschap wordt overschaduwd door andere gevoelens die sterker zijn dan het geluksgevoel en het verlangen. Dat kan leiden tot gevoelens van somberheid en een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik kan je hierbij helpen. In een aantal coachinggesprekken leer je ontdekken wat je struikelblokken zijn en hoe je hiermee kunt omgaan. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en weer te genieten van de dagelijkse dingen. Je krijgt geen oplossingen aangedragen, maar je leert je eigen oplossingen te vinden voor jouw struikelblok(ken). Dat kleurt je herinnering positief en dat is veel waard. Dan start je je zwangerschap, de bevalling en het moederschap met stevigheid en kracht en ben je bewust mild en lief voor jezelf. En dat gun ik iedereen!’

  ‘Ik kan steeds vaker genieten’
  Henriëtte ontmoette ik precies op het goede moment in mijn zwangerschap. Een zwangerschap die ik in eerste instantie bepaald niet vanaf een wolk beleefde. In de eerste maanden moest ik enorm wennen aan mijn veranderende lijf en werd ik regelmatig overmand door emoties en angst. Krijg ik ooit mijn oude lijf terug? Bevallen: kan ik dat wel? Ben ik wel een geschikte moeder? Henriëtte leerde me iets heel belangrijks: zwanger zijn is loslaten. En eigenlijk geldt dat ook voor bevallen en moeder zijn. Een eye-opener voor mij, want ik ben iemand die graag alles ‘onder controle’ wil houden. Henriëtte leerde mij stukje bij beetje om weer in mijn kracht te gaan staan. Om te vertrouwen op mijn lichaam, op mijn doorzettingsvermogen en op mijn mooie eigenschappen. En niet om me blind te staren op mijn toenemende gewicht, mijn minder sterke eigenschappen (waar ik mijn baby niet mee wilde belasten) en mijn angst voor de bevalling. Ze leerde me omdenken, loslaten en om vertrouwen te hebben in de toekomst. En daardoor kan ik steeds vaker genieten van mijn zwangerschap.

  – Chantal

  Yoga Bevalt: cursus zwangerschapsyoga

  De cursus yoga bestaat uit negen bijeenkomsten van twee uur, inclusief één partnerbijeenkomst. We praten over zwangerschapsonderwerpen en eindigen met yoga en een eindontspanning. Zo ga je voldaan en heerlijk ontspannen weer naar huis! Je start in een nieuwe groep en zit iedere week met dezelfde vrouwen in een groepje. De kracht van een groep geeft je steun, je leert van elkaar,  je deelt ervaringen en je hebt plezier met elkaar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply