Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Die rug van mij was een ramp!
  Rate this post

  Al zolang als ik mij kan herinneren, heb ik regel­matig last van mijn rug. Eigenlijk is het al mijn leven lang een zwakke plek. Vooral als ik het erg druk heb of veel last van stress, gaat het mis. Dan zit alles vast, ga ik anders bewegen en komt die pijn weer opzetten. Meestal gaat het na verloop van tijd wel weer wat beter. Door alle pijnstillers die ik slik, kan ik blijkbaar door die pijngrens heen, beweeg ik weer normaal en herstel ik langzaam maar zeker weer.

  Maar dit keer was het anders. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nogal een hectische periode achter de rug had. Mijn leven heeft de afgelopen maanden behoorlijk op zijn kop gestaan. Een ernstig zieke moeder die ik voor een deel verzorgde, haar overlijden en alles rond het afwikkelen daarvan. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, bleek mijn man er al tijden een vriendin op na te houden. Ik wist natuurlijk van niks. Tot ik er op een goede dag bij thuiskomst achter kwam dat hij was verdwenen en ik in het briefje dat hij op tafel had achter­gelaten las over zijn dubbelleven.

  Ik kan je vertellen dat dat er behoorlijk inhakte en afgezien van de mentale klap begon mijn rug op dat moment ook weer op te spelen. Erger dan ooit. Ik kon amper nog functioneren, alles zat vast en deed vreselijk veel pijn. Natuurlijk greep ik weer naar de pijnstillers, maar zelfs die hielpen niet echt. Na twee maanden doorsukkelen, vond ik dat er wat moest gebeuren. Dit schoot niet op! Ineens dacht ik aan de osteopaat die mij ooit eens voor mijn darmklachten had behandeld. Ze had me toen weleens verteld dat ­osteopathie bij veel meer klachten ingezet kan worden.  Op haar website zag ik dat ze ook rugklachten behandelt, dus ik heb gelijk een afspraak gemaakt.

  Osteopatisch onderzoek wees uit dat diverse wervels op basis van spierspanning waren geblokkeerd. In mijn geval waren alle stress en emoties van de afgelopen maanden daar de oorzaak van. Door middel van zachte rek- en mobiliserende technieken heeft zij deze weten op te heffen. Ik heb inmiddels een paar behandelingen gehad en ik voel me stukken beter. Niet alleen mijn rugpijn is grotendeels verdwenen, ook mentaal voel ik me veel sterker. En dat allemaal zonder medicijnen. Ik ben dolblij met die ‘gouden handjes’ van mijn osteopaat.

   

  Anja (47)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply