Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rugklachten aanpakken met chiropractie
  Rate this post

  Veel mensen hebben last hebben van rugklachten. Heel vaak wachten de meesten veel te lang om deze klachten op de juiste manier te laten behandelen, waardoor de klachten blijven aanhouden, kunnen verergeren en een belemmering kunnen vormen in het uitvoeren van dagelijkse bezigheden.

  Chiropractie is een wereldwijd toegepaste natuurlijke geneeswijze. Bij deze vorm van geneeskunde staan het bewegingsapparaat (wervelkolom, gewrichten, lede­maten en spieren) en het zenuwstelsel centraal. Het centrale ­zenuwstelsel is het innerlijke communicatiesysteem. Het bevindt zich in de schedel (de hersenen) en het ruggenmerg, dat door de wervelkolom loopt. Hiervandaan vertakken de zenuwen zich naar onder andere de armen, benen en organen. Vergelijk het zenuwstelsel maar met een telefooncentrale: als er ergens een storing is, kan dat overal in het lichaam gevolgen hebben.

  Door bijvoorbeeld een val, door werk of door overbelasting kan een rugzenuw op een bepaalde plek bekneld raken, wat kan leiden tot pijnklachten, met een uitstraling naar andere lichaamsdelen. De chiropractor oefent met zijn vingers druk uit op de wervels om ze weer in balans te brengen. Vaak is dan het geluid van ‘knakken’ hoorbaar. Dit is niet schadelijk en doet ook geen pijn.

  Te behandelen klachten
  Veel klachten die een relatie hebben met het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat, kunnen worden behandeld. Bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, RSI-problemen, migraine, spit, hernia, artrose en ischias. Door het grote scala aan technieken is chiropractie geschikt voor alle leeftijden.
  Een preventieve behandeling, een aantal malen per jaar, is ook zeer aan te raden.

  Over de chiropractor
  Chiropractor Marcel van der Heide is oorspronkelijk afkomstig uit Leeuwarden. In september 2008 richtte hij samen met zijn vrouw Kathrine van der Heide-Sund Chiropractie Friesland op in Heerenveen, waar alleen Marcel momenteel werkzaam is in ­Heerenveen. De praktijk heeft een gedeelde locatie met tandartsenpraktijk Comfident Heerenveen en Cesartherapie Heerenveen. Hij is afgestudeerd met de universitaire graad Doctor of Chiropractic (D.C.) in februari 2007 van Palmer College of Chiropractic in Davenport, Iowa in de Verenigde Staten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply