Rate this post
 • Rugklachten aanpakken via de voeten
  Rate this post

  Iedereen heeft wel eens last van rugpijn. Meestal gaat die vanzelf weer over, maar soms blijf je er langer mee rondlopen.  Dan kan een behandeling met voetreflexzonetherapie een prima manier zijn om die klachten mee aan te pakken.

  Hoe kan een behandeling van je voeten nou rugklachten helpen op te lossen? Op de voeten liggen allemaal punten die corresponderen met organen, weefsels, zenuwen en spierstelsel.  Wanneer er een verstoring in je lichaam plaatsvindt, is die verstoring terug te vinden in de voet, en dat kan zich uiten in pijn of rood worden van de voeten.
  Door op bepaalde punten te masseren,  kan ik ervoor zorgen dat de energieblokkades worden opgeheven, waardoor de energie weer vrij kan stromen en het lichaam zichzelf kan herstellen. De doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor de weefsels meer zuurstof krijgen en de afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden.
  De eerste behandelingen doe ik 1 keer per 14 dagen, zodat het zelfgenezend vermogen van je lichaam de tijd krijgt om zijn werk te doen.
  Met voetreflexologie zijn ook veel ­andere klachten te behandelen, waaronder menstruatie­klachten, hoofdpijn, spijsverteringsklachten en allergieën. Ook is het geen gek idee om regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks, bij mij langs te gaan om klachten te helpen voorkomen.
  Ik heb eerder de HBO-opleiding Verpleegkunde gedaan en heb in 2000 de driejarige opleiding rond voetreflexzonetherapie afgerond.
  Omdat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT, worden behandelingen mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply