Rate this post
 • Rugklachten kunnen zoveel meer veroorzaken
  Rate this post

  Veel mensen werken al maanden thuis en de omstandigheden zijn niet ideaal. Tel daar dan ook nog eens een behoorlijke portie stress bij op en je hebt een ideale basis voor het ontstaan van nek-, rug- en schouderklachten. Dat klinkt vrij logisch, maar hoe kom je er weer vanaf of kun je het voorkomen?

  Dat door stress de spieren in je nek en schouders gaan vastzitten, weten we allemaal, maar het zet daarmee ook je ruggenwervels vast. De zenuwbanen die vanuit je hersenen, via je ruggenmerg het lichaam inlopen, komen daardoor onder druk te staan. Daardoor kunnen ze de zenuwgeleiding richting bepaalde organen niet meer goed uitvoeren, waardoor deze organen verzwakken. Hierdoor komt je immuunsysteem onder druk te staan, wat klachten als vermoeidheid, een prikkelbare darm, pijnlijke gewrichten of slapeloosheid kan veroorzaken. Als je immuunsysteem niet op orde is, word je sneller ziek. Of zieker. Dan zou dat onschuldige griepje ineens kunnen uitgroeien tot een longontsteking.

  Totale lichaamsbehandeling
  Het klinkt wellicht onwerkelijk, maar het opheffen van dergelijke blokkades en het herstellen van je immuunsysteem kun je beïnvloeden met voetmassage. ‘Door middel van Tibetaanse neurovoetreflexologie kan ik heel specifieke reflexzones op je voeten, onder andere de zones van de ruggenwervel, activeren’, legt Lisette Tiggelaven uit. ‘Eigenlijk is Tibetaanse neurovoetreflexologie een totale lichaamsbehandeling waarmee alle organen, lichaamssystemen en de wervelkolom kunnen worden aangepakt en het zelfherstellend vermogen kan worden aangesproken. Zo’n massage verlicht niet alleen de pijn, maar zorgt er ook voor dat blokkades worden opgeheven en de energie weer goed kan doorstromen, zodat je organen weer beter kunnen functioneren. Het ondersteunt je immuunsysteem. Het zorgt voor meer balans en in combinatie met het aanpassen van je leefstijl en voeding kun je het ontstaan van nieuwe klachten voor een groot deel beperken of voorkomen.’

  Dat gun je iedereen!
  Als reflexzonetherapeut helpt Lisette je graag gezonder, fitter en blijer te worden. Naast reflexzonetherapeut is Lisette ook gediplomeerd Hormoonfactortrainer en heeft ze gestudeerd voor hormoontherapeut. Vanuit een holistisch perspectief kijkt Lisette naar lichaam én geest: ‘Die werken altijd samen. Wanneer een van de twee uit balans of verstoord is, raakt dat de ander. Daarom vind ik dat goed zorgen voor jezelf een totaal van voeding, leefstijl, bewegen, stressbeperking en mindset moet omvatten. Daar help ik je graag bij, want een gezonder en gebalanceerder leven gun ik iedereen!’

  Wist je dat …
  … iedere ruggenmergzenuw verantwoordelijk is voor de zenuwgeleiding naar een specifiek orgaan, met bijbehorende zenuwen, spieren en stuk huid?
  … bij toepassing van Tibetaanse neurovoetreflexologie gebruik wordt gemaakt van de relatie tussen het zenuwstelsel, de ruggengraat en de voet?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply