Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rugpijn is zó frustrerend…
  Rate this post

  ‘Het begon met een klein pijntje hier en een klein pijntje daar, maar wat eerst onschuldig leek, was na een jaar een chronische onderrugpijn geworden. Eerst ging ik op internet kijken of ik daar misschien advies zou vinden. Wat mij opviel is dat Nederland ruim 400.000 mensen met chronische rugklachten telt. Ik had er maar weinig vertrouwen in dat ik er nog vanaf zou komen…

  Zou het echt helpen, deskundige hulp zoeken? Daar kon ik mij maar weinig bij voorstellen. Steeds als ik een tijdje stilzat, kwam die vervelende pijn weer sterker naar boven en kreeg ik de neiging even mijn rug te bewegen. Als ik dat dan deed, hielp het uiteindelijk niets. Het was zo ­frustrerend… Het ergste is dat je niet meer goed kunt ­tillen, of soms niet meer overeind komt nadat je iets van de vloer hebt opgeraapt. Het voelde alsof ik wel 40 jaar ouder was geworden! Naar mijn idee was mijn houding verder prima, ik heb altijd gedanst en weet dus ook wat rechtop staan is. Toch ben ik op aanraden van mijn familie bij Ina Koning van Natuurgeneeskundige Praktijk Noord-Holland terechtgekomen. Toen ik met haar mijn klachten besprak, werkte dat meteen bevrijdend.
  Dit had ik echt eerder ­moeten doen, dacht ik. Ina neemt je klachten serieus en weet waar ze op moet letten. ­Eindelijk zat er schot in de zaak. Ze bestudeerde mijn ­houding, stelde me vragen en onderzocht me. Het viel me op dat ze gemakkelijk verbanden weet te leggen en al snel de logica inzag van mijn klachten. Het bleek dat ik een beenlengteverschil had.Ina heeft mijn beenlengte­verschil gecorrigeerd, waardoor ik nu gelukkig geen last meer heb van mijn onderrug. In tegenstelling tot wat ik had gedacht, ging ze écht voorzichtig te werk, dat vond ik fijn. Waar ik eerst een hard hoofd in had, is dus toch zeer zinvol gebleken!’

  – Liselotte (32)
  Heemskerk

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply