Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Rugpijn is zó frustrerend!’
  Rate this post

  ‘Het begon met een klein pijntje hier en een klein pijntje daar, maar wat eerst onschuldig leek, was na een jaar een chronische rugpijn geworden. Eerst ging ik op internet kijken of ik daar misschien advies zou vinden. Wat mij opviel is dat Nederland ruim 400.000 mensen met chronische rugklachten telt. Ik had er maar weinig vertrouwen in dat ik er nog vanaf zou komen…

  Zou het echt helpen, deskundige hulp zoeken? Daar kon ik mij maar weinig bij voorstellen. Steeds als ik een tijdje stilzat, kwam die vervelende pijn weer sterker naar boven en kreeg ik de neiging even mijn rug te bewegen. Als ik dat dan deed, hielp het uiteindelijk niets. Het was zo frustrerend… Het ergste is dat je niet meer goed kunt tillen, of soms niet meer overeind komt nadat je iets van de vloer hebt opgeraapt. Het voelde alsof ik wel 40 jaar ouder was geworden! Naar mijn idee was mijn houding verder prima, ik heb altijd gedanst en weet dus ook wat rechtop staan is. Toch ben ik op aanraden van mijn familie bij Anja Mehagnoul van Voetcorrect Praktijk voor podologie terecht­gekomen. Toen ik met haar mijn klachten besprak, werkte dat meteen bevrijdend. Dit had ik echt eerder moeten doen, dacht ik. Anja neemt je klachten serieus en weet waar ze op moet letten. Eindelijk zat er schot in de zaak. Ze bestudeerde mijn houding, stelde me vragen en onderzocht me. Het viel me op dat ze gemakkelijk verbanden weet te leggen en al snel de logica inzag van mijn klachten. Als ik rechtop stond, was mijn houding inderdaad goed, maar het bleek dat ik een afwijkende voetstand heb. Daar had ik nog niet bij stilgestaan… Anja heeft steunzolen voor mij gemaakt die mijn houding verbeteren en daarnaast gaf ze mij goed advies over waar ik rekening mee kan houden bij mijn dagelijkse bezigheden. Nu ik mijn leefstijl heb aangepast en de steunzolen draag, merk ik hoeveel baat ik erbij heb gehad. Waar ik eerst een hard hoofd in had, is dus toch zinvol gebleken: mijn rugklachten zijn weg!’

  Petra (41), Middenbeemster

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply