Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ruimte in je gewrichten, ruimte in je hoofd
  Rate this post

  Ernstige ziekten zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Zo hebben ook velen binnen onze yogastudio hier helaas mee te maken of te maken gehad. Met name borstkanker komt veel voor.

  Opvallend is dat, wanneer mensen te kampen hebben met ziekte, het lijkt of men lichaam en geest loskoppelt. Er ontstaat teleurstelling over het fysieke lichaam en men voelt zich in de steek gelaten door het eigen lichaam. Na het ‘schoon’ verklaard zijn, blijft dit gevoel nog lange tijd bestaan. Men beweegt voorzichtig, is bang voor pijn en lichaam en geest spelen niet meer als vanzelf samen.
  Yoga kan hier een bijzonder positieve rol in spelen. Yoga is een veilige vorm van bewegen waarbinnen alle ruimte is voor jou en jouw grenzen. Ik heb gemerkt dat de sleutel echt zit in het strekken van de spieren om zo rustig het lichaam weer te verkennen, te herkennen en opnieuw te vertrouwen.
  Het strekken van de spieren geeft ook ruimte in de gewrichten. Er ontstaat letterlijk weer lucht; lucht om te ademen. En wanneer de adem weer vrij en natuurlijk kan stromen, komt er ook weer ruimte om te bewegen. En buiten de letterlijke ruimte komt er ook weer ‘ruimte’ in je hoofd. Je mentale gezondheid neemt toe en vandaaruit kun je weer leven en beslissingen maken binnen jouw grenzen. Dat houdt je bewust van wat goed is voor jou, en intuïtief zul je hier ook meer en meer naar gaan handelen.
  By Heart Yoga is op 1 oktober 2018 verhuisd naar een nóg ruimere studio!

  Natascha Hoogkamer

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply