Rate this post
 • Ruimte in je leven
  Rate this post

  Soms is het moeilijk om in beweging te komen, fysiek of mentaal. Je hoofd zit vol, je lichaam werkt niet mee, je voelt je uit balans. Bij de één uit zich dat in rugpijn of hoofdpijn, bij de ander in vermoeidheid, angst of slecht slapen. Het zijn uitingen van een verstoring in de balans van het lichaam. Zen Shiatsu laat de energie stromen, waardoor klachten verminderen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam beter wordt. Je komt weer in je eigen kracht te staan.

  Natascha Lubberding heeft een praktijk voor Zen Shiatsu in Amsterdam. Shiatsu is een tradi­tionele Japanse drukmassage en helpt bij verschillende lichamelijke en mentale spanningen.
  Natascha: ‘In een behandeling ben ik op zoek naar beweging: hoe kan ik de energie uitnodigen om te stromen? Dat kan door lichte aanraking, door stevige druk of zachte strekkingen. Elke behandeling is aangepast aan de cliënt en het moment. De eenvoudige shiatsutechnieken en de diepgang van de oosterse geneeskunde inspireren mij om mensen te helpen.’
  Vanuit de oosterse traditie kan Natascha adviseren over voeding en beweging, passend bij jouw type. Natascha: ‘Ik merk dat mensen vaak streng zijn voor zichzelf. De lat ligt hoog; mensen zijn kritisch over zichzelf. Dat geeft stress en kan leiden tot burn-out. Ik moedig mensen aan om aardiger te zijn voor zichzelf, zachter naar zichzelf te kijken. Dat creëert ruimte om in beweging te komen.’ Shiatsu wordt over de kleding heen gegeven en wordt vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply