Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Ruimte
  4/4 - (2 stemmen)

  Op een of andere manier is het thema ‘ruimte’ de laatste tijd een thema in mijn leven. Zo moest ik de fijne werkplek waar bloov gevestigd was verlaten en ben ik verhuisd naar een nieuwe locatie.

  In de tussentijd diende ik mijn portfolio voor mijn specialisatie op het gebied van hechting en trauma (CREF-Methode®) af te ronden. En zoals in iedere therapeutenopleiding gebeurt heb ik mijzelf hier onder de loep genomen. ‘Welke ruimte neem ik in en wil ik innemen’, zijn vragen geweest die ik mijzelf heb gesteld. Geen vraag die ik mijzelf voor het eerst stel, maar zo door de jaren heen verandert het antwoord op deze vraag. Het beweegt mee met mijn ontwikkeling. Zo werk ik met de CREF-methode aan het herstellen van het algehele basisvertrouwen en wordt ter bevordering van dit proces ook het werken met een paard ingezet.
  Daardoor heb ik, naast mijn praktijkruimte, een plek nodig waar ik met paarden kan werken. Door goed naar mijzelf te luisteren en open te staan voor nieuwe verbindingen, lijkt het erop dat zich hiervoor een passende oplossing aandient.

  In mijn praktijk kom ik dit thema ook tegen. Want ruimte innemen heeft ook te maken met wat je van jezelf vindt en voelt. Welke overtuiging hoort hierbij? Wie wil, kan en mag je zijn van jezelf. Welke plek wil je innemen? Kun je negatief werkende overtuigingen los laten?

  Hoewel het antwoord op mijn vraag ‘welke ruimte wil ik innemen’ door de jaren heen verandert, blijft het onveranderd wat telkens nodig is zodat zich een antwoord kan vormen. En dat is luisteren naar mijn intuïtie, afstemmen op mijn gevoel en vertrouwen op dié ruimte dat het proces nodig heeft.

  Ik ben nieuwsgierig welke ruimte jij inneemt.

  -Chanthal-

  PS: Inmiddels weet ik dat ik ben geslaagd voor mijn ­specialisatie en mijzelf ‘CREF-behandelaar’ mag noemen. Nieuwsgierig geworden naar de CREF-methode? Op mijn website lees je er meer over.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply