Rate this post
 • Rust en ruimte voor een ontspannen afscheid
  Rate this post

  Het gezamenlijk afscheid nemen van een overleden dierbare gaat het beste als dat in een sfeervolle ruimte gebeurt. Waar je alle voorzieningen vindt die je zou wensen. In Haarlem is er zo’n plek.

  Sterrenheuvel afscheidshuis en crematorium bestaat inmiddels twee jaar, en nog altijd ontvangt het personeel lovende reacties over de uitstraling. Bezoekers reageren vaak op de rustgevende combinatie van de gebruikte kleuren. Zij ervaren een natuurlijk verloop van binnen naar buiten. Dit geeft een gevoel van rust en ruimte. Niet alleen de inrichting bevat veel groentinten; ook de opzet van het pand is groen en duurzaam. De energie die in het pand wordt opgewekt, wordt opgeslagen en hergebruikt.

  Denken in mogelijkheden
  Anita van Bokhorst, de drijvende kracht achter Sterrenheuvel, blijft echter bescheiden: ‘Het liefste blijf ik wat achter de schermen en laat het hele team doen waar ze goed in zijn. Het zijn allemaal professionals in het vak, dus ik stel me meer op als facilitator van hun ideeën. Zij weten vaak beter waar de wensen liggen. Als ik terugdenk aan de uitvaarten die we inmiddels hebben mogen organiseren, is de verscheidenheid enorm en dat gaat alleen maar toenemen. We leven in een multiculturele samenleving en wij vinden dat iedereen ruimte moet krijgen om een eigen ritueel te volgen. Zolang het binnen de wet is, mag bij ons eigenlijk alles en proberen we dat ook echt te realiseren. We denken allemaal liever in mogelijkheden. Een natuurlijke groei is dan eigenlijk een logisch gevolg; niet eens het doel op zich. Dat we nog lang niet uitgegroeid zijn, is wel een zekerheid.’

  Tijd en aandacht
  In Sterrenheuvel kan en mag het nemen van afscheid op een eigentijdse wijze plaatsvinden. In de horecalounge kunnen mooie herinneringen, met een lach en een traan, worden opgehaald. Tijd en aandacht voor elkaar in een sfeervolle setting: dat is de kracht van Sterrenheuvel.

  Lunch of high tea
  De kok maakt dagelijks met verse ingrediënten een lekkere soep. Als families een lunch of high tea bespreken, kiest de kok waar mogelijk voor lokale producten. Op de tap heeft Sterrenheuvel bijvoorbeeld Jopenbier, en ook de Sterrenheuvel wijn wordt goed ontvangen. Alles draagt bij aan een ontspannen afscheid. De medewerkers staan open voor mooie ideeën en denken graag met de familie mee.

  Heb je vragen of wil je een keer komen kijken en praten over de mogelijkheden, neem dan contact op.

  Wist je dat?
  – Sterrenheuvel beschikt over een eigen showroom met een ruime keuze in urnen en assieraden.
  – Er wordt weleens gedacht dat de rook die bij een crematorium uit de schoorsteen komt, afkomstig is van de crematieoven. Dit is een fabel. Een oven is voorzien van een heel goed filtersysteem, waardoor er vrijwel geen uitstoot is. De ‘rook’ die je bij een crematorium uit de schoorsteen ziet komen, is waterdamp die afkomstig is van een verwarmingsketel.
  – Alle edelmetalen die na een crematie achterblijven, worden verzameld en aan een fonds gedoneerd. Het fonds steunt hiermee goede doelen in het land.
  – Sterrenheuvel biedt 24-uurssuites. Elke suite is voorzien van zitmeubilair en er zijn koffie- en theefaciliteiten. Familieleden hebben de beschikking over een eigen sleutel, waardoor zij 24/7 toegang hebben tot de suite.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply