Rate this post
 • Rust en ruimte voor jouw kind
  Rate this post

  Wanneer het na de bevalling weer tijd wordt om te gaan werken, wil je natuurlijk een goede opvang voor jouw kind. Zeker voor een baby is het belangrijk dat die terechtkomt in een rustige omgeving, zodat je kindje niet overprikkeld raakt.

  De Melkfabriek is een kinderdagverblijf waar kinderen van 0 tot 4 jaar zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Dat doen ze in kleine groepjes, want het is voor de ontwikkeling van een kind belangrijk om al vroeg te spelen met leeftijdgenootjes.

  Eigenaresse Noëlle van den Bergh: ‘Met De Melkfabriek willen we ouders ontzorgen door hun kind een fijne plek te geven waar het van alles kan doen. Doordat we allerlei activiteiten afwisselen met vrij spel, zorgen we elke dag voor een vast ritme. Als de ouders hun kind weer ophalen, is hun kind gedurende de dag volop bezig geweest met het zichzelf spelenderwijs ontwikkelen en met het leggen van sociale contacten, zodat het een complete dag heeft gehad. Per groep zijn er 3 of 4 pedagogisch medewerkers, die een sterk team met verschillende kwaliteiten vormen. Voor de kinderen is het fijn dat ze steeds dezelfde vertrouwde gezichten zien, en voor de pedagogisch medewerkers is het fijn dat ze elk kind veel individuele aandacht kunnen geven en het kunnen volgen in zijn ontwikkeling.’

  Activiteiten
  Kinderdagverblijf De Melkfabriek biedt allerlei activiteiten, die afgestemd worden op de leeftijd van de kinderen. Bijzonder is de ruime aandacht voor muzieklessen, kinderyoga en lessen Engels. Deze taallessen worden spelenderwijs aangeboden, en geven het kind een goede basis voor het vervolgonderwijs.
  Het kinderdagverblijf hecht ook veel waarde aan buitenactiviteiten, en de 5 locaties hebben dan ook veel buitenruimte. Noëlle: ‘We bieden de kinderen niet alleen biologisch eten aan, maar hebben ook een moestuin, waar we ze kunnen laten zien waar het eten vandaan komt.’
  Niet alleen het eten is verantwoord; de verzorgingsproducten die op het kinderdagverblijf gebruikt worden, zijn ecologisch.

  Vertrouwd
  Noëlle besluit: ‘Het grootste compliment dat we hier krijgen, is als een ouder zegt: ‘Wat is het hier vertrouwd en rustig!’ Het is voor ons weliswaar een uitdaging om daar elke dag voor te zorgen, maar het is dan ook mooi om te zien dat onze aanpak werkt, en dat die goed aansluit op wat ouders en kinderen willen.’

  Over Kinderdagverblijf De Melkfabriek
  Oprichtster Noëlle van den Bergh van Kinderdagverblijf De Melkfabriek heeft een achtergrond als pedagoog. Omdat ze ervan overtuigd was dat een kinderdagverblijf beter kon, is ze er in 2010 zelf één gestart. Inmiddels is Kinderdagverblijf De Melkfabriek uitgegroeid tot 5 locaties, maar ondanks de groei is de persoonlijke aandacht voor ieder kind onveranderd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply