Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rust in hoofd en lijf?!
  Rate this post

  Natuurlijk wil je het liefst ‘gewoon’ gelukkig zijn. Maar het kan zijn dat je vastloopt door te veel ervaren stress en prikkels. Je hoofd wil meer dan je lijf, maar je lijf geeft aan niet verder te kunnen. Herkenbaar? Geef je dan op voor de cursus ‘mindful bewegen’!

  ‘Mindful bewegen’ houdt in dat je met aandacht beweegt; zonder oordeel, vriendelijk en geduldig. Dat kan lichamelijk door bijvoorbeeld stoelyogaoefeningen of lichte staande aerobicoefeningen, maar ook geestelijk door meditatie en gesprekjes met elkaar. Je leert niet de golven op zee te verminderen (daar heb je geen invloed op), maar je leert te zwemmen en te surfen. Je verdrinkt er niet meer in. De 12 lessen zijn opgebouwd met ontspanning aan het begin en eind. Dat kan zijn door ontspanningsoefeningen, metaforen, gedichten of muziek. Tussendoor bewegen we op verschillende soorten muziek en ervaar je dat dit verschillende emoties bij je kan losmaken.
  Je leert dat gedachten en gevoelens ‘maar’ gedachten en gevoelens zijn, waarmee je je niet hoeft te identificeren. Je bent dus meer dan je gedachten en gevoelens. Je hébt pijn of boosheid, je bént niet je pijn of boosheid. Daarnaast leer je tijdens het oefenen, op een geduldige en vriendelijke manier, dat elke oefening elke dag anders voelt. Dat je, door het streven los te laten en goed door te ademen, stap voor stap, je eigen grenzen leert kennen, leert respecteren en leert verleggen.
  De lessen worden gegeven door Annemarijn Oosterwelder, fysiotherapeute met diverse bijscholingen in de psycho-somatiek. Ze biedt fysiotherapie, mindful bewegen en yoga aan mensen met weinig financiële draagkracht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply