Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rust in je hoofd door ‘dot painten’
  Rate this post

  Het lijkt wel of de toename van stress en burn-out ook een run op creatieve workshops veroorzaakt heeft. Het is bekend, en dit is ook wetenschappelijk onderbouwd, dat stress ziektes kan veroorzaken, en stress is tegenwoordig een logisch gevolg in deze veeleisende maatschappij. ‘Dot painten’ blijkt een waardevol middel om rust te creëren.

  Dot painten is een nieuwe vorm van creativiteit, waarbij je met verfdruppels hypnotiserende patronen maakt op steen, hout of canvasdoek. De methode geeft een opening om volledig aanwezig te zijn in het ‘nu’, zodat alles wat jou niet dient, naar de achtergrond mag verdwijnen.

  Rust
  Van dotten raak je in een trance; in een meditatieve staat. Het één voor één plaatsen van een verfdruppel maakt dat je in volledige rust en sereniteit kunt werken. ‘Komen de deelnemers vóór de workshop nog druk kwetterend binnen, na een uur is het muisstil’, zegt ‘dot art’-kunstenares Natashja van Ginkel. ‘De meeste deelnemers ervaren enorm veel rust als ze aan het dotten zijn. Het vraagt een hoge mate van concentratie, waardoor het hoofd even helemaal stil wordt.’

  Workshops en academie
  Natashja begon ooit zelf met dotten nadat ze twee kindjes verloren had. Ook toen ze enkele jaren geleden ziek werd en iets zocht om goed te kunnen ontspannen en los te laten, hielp dit enorm in haar herstelproces. Dot painten had zó’n grote impact op haar, dat ze besloot workshops te gaan geven, en ze startte met het geven van workshops. Dat werd weer zó’n groot succes, dat ze het het aantal aanmeldingen niet meer aankon en besloot andere ondernemers op te leiden om zelf ook deze ‘dot art’-workshops te kunnen geven, en de Dotpaint Academy werd een feit. De jaaropleiding is in april van dit jaar van start gegaan.

  Gelukkiger
  ‘Voor mij heeft het dot painten zoveel gebracht, dat ik een sterk verlangen voel om dit met zoveel mogelijk mensen te delen’, zegt Natashja. ‘En het heeft niet alleen mij veel gebracht. Zeker 8 van de 10 deelnemers vertellen me dat ze zich gelukkiger voelen nu ze het dotten hebben ontdekt, en dat maakt mij enorm blij. Ik wil mensen die te maken hebben met stress, ziekte, een burn-out of wat dan ook laten voelen wat dot painten voor hen kan betekenen. Het moment van loslaten tijdens het proces van dot painten, wanneer negatieve gedachten en verwachtingen naar de achtergrond verdwijnen, creëert een opening en er vindt een diep luisteren naar je creatieve intuïtie plaats; een diepe connectie met het ‘hogere zelf.’

  Start cursus op 12 oktober
  Lijkt het je leuk om ook een goede dot paint artist te worden? De cursus ‘The Art of Dot painting’ gaat starten op zaterdag 12 oktober! Vóór het einde van het jaar kun jij het officiële Dot Artist Certificaat van de Dotpaint Academy behaald hebben! Je leert alles vanaf de basis van dot art, je leert alle tips en tricks, en vervolgens leer je om je technieken te verfijnen.
  Deze cursus duurt 8 weken en kost € 525 inclusief cursusmap, het Academy materialenpakket, versnaperingen en koffie, thee en fris. Je mag je ook met een groepje aanmelden.
  De cursus wordt doorgaans gegeven in Schellinkhout (Hoorn NH), maar het is ook altijd mogelijk om op jouw locatie de cursus te organiseren voor een groep van minimaal 6 personen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply