Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rust in je hoofd, rust in je lichaam
  Rate this post

  Stress is inherent aan onze westerse wereld. Door stress verkeert het lichaam in een staat van paraatheid / alertheid, wat samengaat met spierspanning en een versnelde en hoge adem­haling. Gedachten die ermee gepaard gaan, doen afbreuk aan zelfvertrouwen en concentratie. Moeheid is vaak een gevolg van stress. Hoe ga je ermee om?

  Door stress kunnen lichamelijke klachten ontstaan, zoals een pijnlijke nek en borst en pijnlijke schouders, hoofdpijn, een rusteloos gevoel, slapeloosheid en hyperventilatie. Ontspannen lukt niet meer: we staan moe op en gaan moe naar bed.
  Zonvogels richt zich op de innerlijke beweging van de mens: onze adem, energie, gedachten en onze innerlijke stilte / rust. Wij kunnen hier zelf veel invloed op uitoefenen als we ons hier meer bewust van zouden zijn en als we zouden weten hoe ‘het werkt’.
  De adem is onze levenslucht, en wordt ook wel qi of ki genoemd. De adem geeft energie en vitaliteit, reinigt en ontspant en is daarom onze grootste vriend, alleen beseffen we dat vaak niet. Zonvogels geeft verschillende workshops, zoals ‘Rust in je hoofd’, waarin je handvatten worden aangereikt hoe je door middel van je adem, aandacht en energie anders kunt reageren op stresssituaties en stressgedachten dan je gewend was te doen. Je wordt je bewust van ‘het moment’ en van je eigen gedachtekracht, waardoor je beter in staat bent je eigen ritme te bepalen.

  De 7-weekse cursus ‘Leven met aandacht’ is gericht op ‘niet buiten jezelf zoeken, maar in jezelf vinden’ om zo in het dagelijks leven met aandacht, rust en plezier te kunnen functioneren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply