Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rust, ruimte en tijd voor het afscheid
  Rate this post

  Als je aan het woord ‘uitvaart’ denkt, komen er gelijk gedachten van rouw en verdriet boven. Een definitief afscheid van een geliefd iemand. Herinneringen die voorbijkomen. Weemoed. Emoties. Maar toch kan een uitvaart ook heel mooi zijn, zeker als die op een plek plaatsvindt die sfeer en rust uitstraalt.

  Zo’n plek is Sterrenheuvel afscheidshuis en crematorium. Dit moderne gebouw heeft alle voorzieningen voor een afscheid onder één dak: 24-uurssuites, ceremonieruimte, lounge en crematorium. Het pand heeft aan de buitenkant een neoklassieke uitstraling, maar binnen zie je dat het een modern, warm en stijlvol pand is. Het hart van het gebouw is de ceremonieruimte, waarin de aanwezigen kunnen zitten op comfortabele banken en stoelen in een ronde opstelling. Dit is een ruimte die zich prima leent voor een goed en passend afscheid.

  24-uurssuites
  Sterrenheuvel biedt een aantal 24-uurssuites, waar nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen van hun dierbare overledene. Het voordeel van zo’n 24-uurssuite is, zoals het woord al zegt, dat naasten van de overledene er 24 uur per dag naartoe kunnen gaan. Ze krijgen dan een sleutel mee, waardoor ze toegang hebben tot de suite en de aangrenzende ontvangstruimte wanneer ze dat willen. Elke suite is voorzien van zitmeubilair en koffie- en theefaciliteiten. Enkele van de suites hebben een eigen pantry met koelkast.

  Crematorium
  In het pand van Sterrenheuvel bevindt zich ook een crematorium met daaraan gekoppeld een lounge waar nabestaanden elkaar kunnen treffen om na te praten. Wat voor Sterrenheuvel in z’n geheel geldt, geldt ook voor het crematorium: geen kille bedoening, maar een warme en sfeervolle ruimte.

  Allerlei aanpassingen
  Eigenaresse Anita van Bokhorst: ‘In april bestond Sterrenheuvel 1 jaar, en het is nu al een begrip in Haarlem en omstreken. In het afgelopen jaar hebben we allerlei veranderingen aangebracht in het pand om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Zo hebben we zonneschermen laten plaatsen aan de buitenkant van de ceremonieruimte, waardoor we de ruimte goed kunnen verduisteren. De beelden die getoond moeten worden, komen hierdoor veel mooier uit. We beschikken over een prachtige vleugel waar gebruik van gemaakt kan worden. Inmiddels is het voor belangstellenden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn ook mogelijk om de uitvaart via een livestreamverbinding bij te wonen.’

  Showroom
  Sterrenheuvel beschikt over een eigen showroom met een ruime keus in urnen en assieraden. Een mooi herinneringssieraad van je dierbare zegt soms meer dan duizend woorden en kan troost en houvast bieden. Het sieraad kan gevuld worden met bijvoorbeeld as, zodat je jouw dierbare altijd en overal bij je draagt.

  Feit of fabel?
  ‘De uitvaart moet verzorgd worden door de onderneming die de verzekeraar suggereert’
  Fabel! Je bent altijd vrij in je keuze van uitvaartonderneming. Het kan echter wél zo zijn dat er bij een naturapolis minder diensten vergoed worden als je voor een andere uitvaartonderneming kiest dan die de verzekeraar voorstelt. De uitvaartverzorger van jouw keuze kan je hier goed bij adviseren en vaak staat dit ook in de polisvoorwaarden vermeld.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply