Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • In de rust vind je geluk
  Rate this post

  Het leven is stressvol en druk. We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Maar móét dit, of kiezen we er zelf voor? Misschien omdat we meer willen bereiken in het leven. Of omdat we willen voldoen aan de verwachtingen van onze omgeving. We kunnen heel lang zo doorgaan, daar zijn we sterk genoeg voor. Maar is dat wat we écht willen?

  Misschien is het je wel eens opgevallen als je in de rij bij de supermarkt staat of als je je in een sociale situatie begeeft. Sommige mensen hebben een soort dofheid in hun ogen en stralen geen geluk uit. Dat is misschien ook niet zo gek. In onze drukke maatschappij van vliegen en doorgaan,  is er weinig ruimte voor rust. Terwijl dat juist zo belangrijk is om dichtbij jezelf te blijven en te voelen wat je diepere behoeften zijn.

  Agenda versus emotie
  Hoogstwaarschijnlijk bepaalt je agenda jouw dag.  Helaas heeft die geen gevoel, maar gegevens en data.  Dus werk je op verstand dag na dag je afspraken en  to-dolijstjes af. Als je je hierbij goed voelt, is er niks aan de hand. Maar als je merkt dat je niet lekker in je vel zit en fysieke of mentale klachten ervaart, dan wordt het tijd om daar iets aan te veranderen.

  Gevoel als krachtige tool
  Om te weten wat je écht nodig hebt, is het nodig om dichter bij je jezelf en je gevoel te komen. Ik, en andere collega’s met mij, helpen je daar graag bij. We gaan samen onderzoeken waar in jouw leven de knelpunten liggen.  Als lichaamsgericht therapeut, betrek ik het lichaam  concreet en direct bij de behandeling. Je wordt je meer bewust van de signalen die je lichaam je geeft. Ook ga je ontdekken hoe de wisselwerking tussen je lichaam, emoties en gedachten is. Zo leer je steeds beter om jezelf lichamelijk en geestelijk weer in balans te brengen. Je gevoel is hierbij een krachtig instrument. Tijdens dit proces gebruik ik verschillende technieken die aandacht geven aan houding, beweging, adem, stem, energie, aanraking, ervaring of een combinatie hiervan. Als je meer in contact met jezelf bent, ga je de wereld anders benaderen: vanuit rust en vanuit jouw ware behoeften. Je leven zal zich langzaam maar zeker aan jou aanpassen, in plaats van dat jij je steeds aan het leven aanpast. Dat voelt een stuk prettiger en zal je gelukkiger maken, ook met de kleine dingen.

  – Marlene Koekkoek

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply