Rate this post
 • S.O.S. Zonneschade
  Rate this post

  Woehoe, zomer! Aan de ene kant is de zon je beste vriend. Op het terras of op het strand zitten wordt een stuk aangenamer met een stralend, warm zonnetje aan de hemel, en door de vitamine D die de zon aanmaakt, voel je je gezonder en opgewekter. Maar aan de andere kant kan de zon ook voor heel wat narigheid zorgen. Als je je huid en lijf lief hebt, is het verstandig om ook met de negatieve aspecten rekening te houden.

  Helaas: er zitten een paar grote nadelen aan de zon. Door onvoldoende bescherming tegen het UV-licht droogt je huid uit en treedt het proces van huidveroudering sneller op. Je kunt schade aan je huid oplopen (bijvoorbeeld in de vorm van pigmentvlekken), en in het ergste geval zelfs huidkanker krijgen. Daarnaast is UV-schade voor 90% verantwoordelijk voor het vroegtijdig verouderen van je huid. Dit komt onder andere omdat er collageen wordt afgebroken, waardoor er zaken als huidverslapping en rimpels ontstaan. Voorkomen is in dit verhaal dus altijd beter dan genezen. Genieten van de zon is helemaal oké, maar doe het dus wel verantwoord. Hoe? Smeer je elke twee uur in met een goed antizonnebrandmiddel met UVA- en UVB-bescherming, met een factor die geschikt is voor jouw huid. De specialisten bij BLUSH Beauty & Skin Clinic kunnen je daar advies over geven. Daarnaast is het verstandig om tussen 12.00 en 15.00 – als de zon op zijn felst is – een plekje in de schaduw te zoeken.

  Stralend de nazomer en herfst in!
  Dat de zon zich na de zomer minder laat zien, heeft ook weer consequenties voor je huid. De puistjes, droogheden en oneffenheden die door je zongebruinde tintje minder goed te zien waren, trekken nu weer volop de aandacht. En wellicht heb je door de zon ook wel pigmentvlekken opgelopen. Om stralend de nazomer en herfst in te gaan, is een professionele facial treatment of huidverbeteringsbehandeling geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan microdermabrasie. Tijdens deze uitgebreide behandeling, die als het ware een mechanische peeling is, wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Hierdoor worden de huidcellen aangezet tot vernieuwing, waardoor problemen als acne, gerstekorrels, mee-eters en de gevolgen van zonneschade aanzienlijk verminderen. Het beste resultaat bereik je door een kuur aan behandeling te volgen, maar al na één behandeling is het oppeppende effect merkbaar. Je loopt met een heerlijk zachte en frisse huid weer naar buiten. En springen na de zomer die rimpeltjes ineens extra in het oog? Dan kunnen huidverbeterende behandelingen met de Dermapen of microneedling voor een extra boost zorgen. Pigmentvlekken kunnen met de Derma Peel worden opgehelderd, met een egale huid tot gevolg. Wat jouw vragen en wensen ook zijn: de deskundige specialisten van BLUSH Beauty & Skin Clinic kijken graag met je mee welke behandeling het meest geschikt is voor jou! Ga jij ook voor die stralende huid?

  Voor jou!
  Stijlvol, professioneel én gespecialiseerd in het optimale huidverbetering. Dát zijn de kenmerken van BLUSH Beauty & Skin Clinic. In de prachtige, rustgevende salon aan de Amsterdamse Zuidas ben je op de juiste plek voor facial treatments, de beste behandelingen op het gebied van huidverbetering, waxen, mani’s & pedi’s en nog veel meer. Daarnaast geven de deskundige specialisten jou ook graag advies met welke (award-winnende) producten jij je huid ook thuis een boost kunt geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply