Rate this post
 • Samen fit en tevreden
  Rate this post

  Hoeveel je moet eten na je zwangerschap hangt af van de vraag of je borstvoeding geeft. Als je borstvoeding geeft, moet je meer eten. Je hebt extra energie en voedingsstoffen nodig om voldoende moedermelk aan te maken.

  Veel vrouwen willen graag na de bevalling snel op het oude gewicht komen. Maar door een zwaar dieet raak je veel vet kwijt, waaruit mogelijk de verontreinigde stoffen in de moedermelk terechtkomen. Dat is schadelijk voor je kindje. Als je na je zwangerschap wil afvallen, is het verstandig om dit onder begeleiding van een deskundige te doen. Eet vooral gezond en de juiste voedingsstoffen, zodat jij lekker fit bent en je kindje goed kan groeien en ontwikkelen. Dan voel je je een tevreden mama met een tevreden baby!

  Wat ook belangrijk is voor een kersverse moeder, is het vinden van een nieuwe balans na de bevalling; niet alleen binnen het gezin, maar ook geestelijk en lichamelijk! Mama’s willen niets liever dan 24/7 bij hun kleintje zijn, maar je hebt regelmatig óók een momentje voor jezelf nodig! Dat is niet egoïstisch maar noodzakelijk. Een mama die lekker in haar vel zit en zich fit voelt, is een leukere mama (én partner) en kan beter omgaan met minder slaap en/of stress. Na de bevalling weer herstellen en opbouwen van spierkracht: bekkenbodem, rug- en borstpieren en de juiste buikspieren trainen, maar bovenal weer leren hoe te ontspannen, zijn van groot belang. Werken aan je herstel met andere mama’s onder deskundige begeleiding is prettig. Net als in je eentje shoppen of een uurtje in bad, kan daw t ook zalig zijn!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply