Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Samen herdenken met live muziek
  Rate this post

  ‘Het is zo stil in mij. Ik heb nergens woorden voor. Zo stil in mij, en de wereld draait maar door’, zingt Van Dik Hout. En zo is het ook als een geliefde overlijdt. De wereld staat op z’n kop, en woorden zijn maar moeilijk te vinden. Muziek spreekt dan direct tot het hart.

  Wanneer mensen hun uitvaartwensen vastleggen, beginnen ze vaak met een lijstje van favoriete nummers. Deze nummers worden dan op het afscheid gedraaid en zullen voor altijd verbonden blijven met die persoon en het gemis. Als je na enige tijd de muziek weer hoort, word je als het ware weer teruggevoerd naar dat moment en naar die persoon.

  Samen herdenken met muziek is een mooie manier om stil te staan bij dierbaren die niet meer onder ons zijn. De herdenkingsbijeenkomst ‘Liedje voor een dierbare’, die Simone en Meta van SENS uitvaarten elk jaar organiseren, is daar een mooi voorbeeld van. Iedereen die een dierbare verloren heeft, wordt uitgenodigd om een liedje aan te vragen, dat dan live gespeeld en gezongen wordt. Het is een middag vol verdriet, maar bovenal vol liefde en gedeelde smart, getuige de reacties van de bezoekers.

  Zondagmiddag 3 november
  ‘Liedje voor een dierbare’ wordt dit jaar gehouden op zondagmiddag 3 november om 14.30 uur in Molen de Ster in de wijk Lombok in Utrecht. Iedereen is welkom om langs te komen en een overleden dierbare te herdenken. Voor warme chocolademelk en glühwein om het hart te warmen wordt gezorgd. Kijk voor meer informatie op de website van SENS uitvaarten.

  Over SENS uitvaarten
  In 2014 zijn Meta Stevens en Simone Scholts gestart met SENS uitvaarten, een kleine uitvaartonderneming in Utrecht. Beiden hebben ze een achtergrond in het theater en de muziek, wat ze meenemen in hun werk. Simone en Meta willen mensen inspireren om op bewuste en eigen wijze afscheid te nemen. Soms klein, soms uitgebreid; soms traditioneel en vaak anders dan anders. Maar altijd persoonlijk en altijd passend. SENS uitvaarten helpt op lichte en nuchtere wijze nabestaanden afscheid te nemen met aandacht voor het verdriet, maar ook ruimte gevend aan de liefde en het plezier over wie iemand is geweest of betekend heeft. Interesse? Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.

  Reactie uit het gastenboek:
  ‘Ieder jaar zag ik het al voorbijkomen, en nu, mede omdat Rosa zong, dacht ik: ‘En nu ga ik!’ Dank jullie wel voor deze bijzondere en fijne ervaring. Heel fijn om zo te kunnen stilstaan bij dierbaren die niet meer in dit leven zijn. Oók bijzonder dat ieder nummer zo’n ‘andere’ betekenis krijgt. Dank jullie wel!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply