Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Samen obesitas te lijf
  Rate this post

  Obesitas is een toenemend probleem in ons land. Kinderen met fors overgewicht lopen het risico op onder meer hart- en vaatziekten, diabetes en gewrichtsklachten. Daarom is er voor Deventer en omgeving het programma ‘iSlim’ opgezet vanuit een samenwerking tussen fysiotherapie­praktijk Fysiodé, GGD IJsselland, Raster Welzijn en Deventer Sportbedrijf.

  Het programma duurt een jaar en is speciaal gericht op kinderen tussen 12 en 18 jaar die niet goed kunnen meekomen bij ‘gewone’ sportverenigingen. Omdat het toch heel belangrijk is dat ze in beweging komen, is de sportbegeleiding enerzijds gericht op conditie- en krachttraining, anderzijds op het kennismaken met verschillende laagdrempelige sporten die zouden kunnen passen bij het kind. Elke sport wordt vier weken beoefend en wordt afgesloten met een clinic. Het plezier in het bewegen staat steeds voorop. Gedurende het eerste halfjaar sport het kind twee keer per week; daarna sport het kind wekelijks onderbegeleiding van een kinderfysiotherapeut en een beweegagoog (Movido). Het kind krijgt ook ondersteuning van een psycho-motorisch therapeut (PMT Actief) en een orthopedagoog (Agno), om bijvoorbeeld te leren omgaan met stress, zodat ‘emotie-eten’ voorkomen wordt. Ook de ouders worden intensief betrokken bij de aanpak, door regelmatige bijeenkomsten met informatie en adviezen. Belangrijk is dat de ouders structuur bieden voor hun kind en de juiste keuzes maken rond voeding. Daarom is er ook een dietiste van
  ‘Dietistengroep.nl’ betrokken bij het iSlimproject. Met iSlim krijgt het kind handvatten waarmee het de rest van zijn leven profijt van heeft!
  Kinderen kunnen aangemeld worden via een (huis)arts, maar kunnen ook rechtstreeks door de ouders aangemeld worden.
  Kijk voor meer informatie over het iSlim-programma op www.fysiode.nl/islim.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply