Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Samen op de fiets met de kids
  Rate this post

  De buitenlucht is gezond voor iedereen. Vele mensen trekken er dagelijks op uit om lekker te genieten van de buitenlucht. Een veelvoorkomende manier om je buiten te vervoeren is door middel van de fiets. Als je kinderen hebt, is het ook leuk om samen te gaan fietsen. Maar waar moet je rekening mee houden als je samen met kinderen gaat fietsen? Als je met kinderen gaat fietsen, moet je met een aantal zaken rekening houden:

  – Veiligheid
  – Benodigdheden
  – Routes

  Veiligheid
  Het eerste aspect waarmee je rekening moet houden als je met kinderen op de fiets gaat, is de veiligheid. In het verkeer staat veiligheid boven alles, maar vooral als kinderen deelnemen aan het verkeer, moet dit stukje echt prioriteit hebben. Het is natuurlijk heel erg leuk om samen te gaan fietsen, mits dit op een veilige manier gebeurt. Daarom is het belangrijk dat je je eigen veiligheid maar vooral die van je van je kind voorop stelt. Zorg er dus voor dat de fiets op de juiste hoogte is ingesteld en dat je kind een juiste outfit (inclusief fietshelm) aanheeft.

  Het uitzoeken van een kinderfiets met de juiste hoogte is zeer belangrijk. Bij een kinderfiets kijk je dan naar de inchmaten. De inchmaat kies je aan de hand van de leeftijd of lengte van je kinderen. Het is goed om te weten dat lengte belangrijker is dan leeftijd. Heb je bijvoorbeeld een jongensfiets 14 inch voor je zoon van 5 jaar, maar hij is maar 95 cm lang, dan is het beter om te kiezen voor een kleinere jongensfiets.

  Een ongelukje zit in een klein hoekje en hiermee voorkom je al heel wat problemen. Houd ook goed rekening met de verkeersregels. Mensen zijn wel eens geneigd om wat af te wijken van de verkeersregels als ze alleen fietsen, maar dit soort risico’s mag je absoluut niet nemen als je met kinderen fietst.

  Benodigdheden
  Om jezelf aan te sporen om door te fietsen is vaak geen enkel probleem. Kinderen kunnen helaas niet altijd hieraan meewerken. Het komt wel eens voor dat ze weigeren door te fietsen omdat ze dorst hebben. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste benodigdheden zoals eten en drinken bij je hebt, voor het geval dat. Daarnaast kan het altijd gebeuren dat het kind van de fiets valt. Daarom is het ook aan te raden dat je altijd iets van pleisters of een klein verbanddoosje bij je hebt. Door dit soort benodigdheden bij je te hebben, is het maken van een fietstocht met kinderen veel beter te doen.

  Routes
  Vele wegen leiden naar Rome, en dat geldt ook voor de bestemming waar je heen gaat. Het is niet altijd nodig om voor de kortste route te kiezen, als een alternatieve route minder vermoeiend of veiliger blijkt te zijn. Als je met de kids op de fiets gaat, is het aan te raden dat je kiest voor de meest gangbare route. Vooropgesteld moet de route veilig zijn en daarnaast ook makkelijk te begaan zijn. Dit om te voorkomen dat je kinderen in onveilige situaties belanden. Ga veilig en wel de weg op met de kinderen en zorg ervoor dat een fietstochtje een reuze plezier wordt. De ANWB heeft ook nog een aantal praktische tips. Zo wordt de fietstocht niet alleen voor jou aangenaam maar bovenal ook voor de kinderen. Fietsen is erg gezond en daarom zouden jong en oud dit meer moeten doen. Mits het maar op een goede en veilige manier gebeurt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply